Blev påverkad och berörd

Forza Summer i Burlöv

Jag trodde aldrig jag skulle bli så påverkad och så berörd av alla medverkande ungdomar, deras entusiasm och vilja att göra något bra, sade Johanna Sellert i fredags vid avslutningen av sommarens Forza Summer, där ungdomar fick testa entreprenörskap i sex veckor.

Det handlade ju inte om vanliga sommarjobb utan om att ungdomarna skulle starta och driva egna företag med allt vad det innebär.

Jag kollade in i maj vad de ville göra och de hade alla många olika förhoppningar, berättar Johanna som guidade dem under alla veckorna.

Det hela inleddes med en kick-off vecka då ungdomarna fick jobba med och lära sig bland annat självledarskap och marknadsföring.

De fick träffa företagare och fråga ut dem hur de jobbar berättar Anna Nilsson, näringslivssamordnare i Burlövs kommun.

De fick bland annat vara med på en mässa i samverkan med Kävlinge kommun, gå kurs i något som hettet ”From no one to some one”, träffa representanter för massmedier och delta på Landskronakarnevalen. De hade i stort en otrolig sommar, menade Anna.

I fredags presenterade så ungdomarna sina olika företag och berättade hur det fungerat. Där fanns Burlövs fotbollsgrupp, ”Hela Granbacken sjunger” som utmynnade i en allsångskväll, en grupp som hette ”From Zero till hero” och ”Forza kreativ” som arrangerade en seniorafton.

De har fått lära sig vara både ledare och coacher och fått göra saker som egentligen låg långt utanför deras komfortzone, tillade Johanna.

På direkt fråga kan tre eller fyra av deltagarna i projektet kunna tänka sig att driva eget företag i framtiden.