Sommarens roligaste tävling

Burlövscupen

– Det behövs bara några lag till i den äldre gruppen så blir det bra, säger Zeyad Hodeda som arrangerar Burlövscupen i fotboll i slutet av juli månad.

Arrangemanget är Zeyads sommarföretag inom ramen för kommunens satsning ”Forza Summer”. En kurs där ungdomar får prova att starta och driva sina egna företag i stället för ett traditionellt sommarjobb.

Kursen inleddes med en kick-off vecka där ungdomarna, däribland Zeyad, fick alla den kunskap och inspiration de behövde för att kunna driva sina idéer under sommaren.

För Zeyad Hodeda har det inneburit att få ut informationen om Burlövscupen på facebook, instagram och andra digitala media för att locka deltagare.

– Och det har gått jättebra, tycker jag. jag saknar som sagt bara några lag till i den äldre gruppen.

Cupen är indelad i två grupper med femmannalag. En grupp för barn 10-14 år och en grupp för ungdomar från 15 år och uppåt.

Cupen ska spelas i Lillevångshallen i Arlöv den 27 till 29 juli och just nu lägger Zeyad mest krut på att få ihop tillräckligt med funktionärer.

– Och så sponsorer som det ärligt talat varit lite trögt att få, medger han.

Men han känner starkt att han projekt har gått så bra som han tänkt och hoppats och satsat på, men det är en hel del jobb kvar.