Basket och fest i Svenshögshallen

Basket och fest vid Svenshögshallen

Det blir stor basketturnering för både små och stora barn i Svenshögshallen i Arlöv den 21-29 juli med korvförsäljning, ansiktsmålning och tivolilekar. Allt arrangerat av två lokala ungdomar, Elham Hyder och Embla Berg, som båda ingår i kommunens sommarprogram Forza of Sweden.

  • Vi vill stärka ungdomars framtidstro och skapa en framtidstro hos ungdomarna i Burlövs kommun, säger projektledaren Hanna Svensson.
  • Skapa en stolthet och känsla av att de KAN!

Basketturneringen är indelad i åldergrupper så att vi börjar den 21 juli med barn i åldrarna 8-12 år, tjejer i åldersgruppen 13-17 år den 24 juli och killar i åldrarna 13-17 år 28 juli, berättar Embla Berg.

  • Vi ska lägga ut information på instagram, gamesofsummer.2020, men annars är det drop-in som gäller och vi bildar lag efter hand efterhand som de kommer och efter ålder.

Hon berättar också att de får hjälp av en kompis som kan basket bra att fungera som domare och det handlar om tiominutersmatcher med tre till fem personer i varje lag.

Anmälan kommer att kosta cirka 150 kronor.

Det 21 juli blir det turnering kl 12-15 och 24 och 28 juli blir det klockan 14-17.

Lära sig möjligheter

  • Genom att låta ett antal ungdomar från Burlövs kommun testa på att driva sina egna projekt som sommarjobb kommer de få lära sig att se möjligheter, vara kreativa, våga testa nya saker och lära sig samarbeta, tillägger Hanna Svensson.

De får stöttning av erfarna coacher hela sommaren och en startvecka där de lär sig allt från att sätta mål, marknadsföra sig, sälja och att ta hjälp av sitt nätverk. De rustas för att kunna stå på sina egna ben och våga prova.