Allt tog slut när ICA Maxi Burlöv öppnade

Ica Maxi i Burlöv öppnar

– Det här var svettigt, sade Björn Stibe spontant när han under en knapp halvtimme välkomnat alla kunder som ville in på premiäröppningen av ICA Maxi stormarknad på Burlövs Center.

– Jag har drömt mardrömmar i natt om att det bara stod 14 personer utanför och väntade på öppningen, men det här överträffar alla mina förväntningar, tillade Björn förtjust.

Öppnandet av ICA Maxi gjordes ungefär ett halvår efter att Coops stormarknad hade stängt och uppenbarligen var förväntan hos burlövsborna stora liksom behovet av en ny matmarknad på Burlövs Center.

Många hade uttalat ett tvivel på att det skulle bli någon matbutik alls ingen på centrar, men tiden berodde på alla planering som Björn, hans fru Sabine, och personalen var tvungna att göra för att det skulle bli så bra som möjligt.

– Och nu är jag riktigt stolt över butiken, påpekar Björn.

För honom är det inte bara en ny butik att vara chef för utan också att han ”kommit hem” eftersom han är född och uppväxt i Arlöv.

– Men jag har jobbat hos ICA länge. Först hos ICA Maxi i Löddeköpinge och så har jag varit butikschef i Munka-Ljungby och Häljarp.

Så när han på ICAs interna nät såg att de ville ha sökande till en ny stormarknad på Burlövs Center var han snabb att göra det.

– Det blev en lång urvalsprocess med mycket som ska besvaras, men jag blev uttagen och har jobbar dag och natt med detta sedan i mars månad. Till det hela kommer att jag faktiskt också alltid gillat Burlövs Center och nu är jag chef för Sveriges finaste butik just här.

Kommunalrådet klippte

Att det är en viktig butik intygade också kommunalrådet Lars Johnson som invigde och klippte det röda bandet.

– Man brukar säga att vägen till hjärtat går genom magen, när det gäller att skaffa sig en ny partner. Jag kan kanske drista mig till att säga att vägen till Burlövsbornas hjärta går genom en matbutik på Burlövs Center.

Mataffären är i fokus för handeln på Burlövs Center. När vi ändå veckohandlar kan vi passa på att gå in i någon annan butik och köpa vad vi behöver. Allting är nära och bekvämt och vi kan uträtta våra ärenden på ett och samma ställe.

Vi lever ett storstadsliv. Till ytan är vi en liten kommun men vi är präglade av närheten till Malmö, Lund och Köpenhamn. Vi är vana vid storstadens bekvämligheter, att ha nära till service och tjänster. Därför tror jag det är viktigt för oss Burlövsbor att slippa åka iväg alltför långt när vi ska handla lite matvaror.

– Efter lite drygt ett halvår har vi nu fått en livsmedelsbutik till Burlövs Center igen. En del vara oroliga att det inte skulle komma någon ny. Därför känns det bra att nu kunna klippa bandet och välkomna ICA Maxi till etableringen i Burlövs kommun, eller kanske på Burlövs Center, sade Lars Johnson och klippte det röda bandet framför otåligt väntande blivande kunder.

Var beredd

Björn Stibe intygade att han var bredd på anstormningen tillsammans med sina 70 anställda.

– Butiken är ju inte så stor som Coop var. Här finns inga onödigt stora ytor. Däremot har vi bland annat egen kallskänk, eget bageri. Vi har arbetat mycket med god information med stora tavlor och en riktig belysning som inte ska blända någon.