Vill skapa framtidstro

Publicerat: 29 juni, 2020

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 239

  • Vi vill skapa och stärka ungdomarnas framtidstro i Burlövs kommun säger Hanna Svensson, projektledare för Forza Summer Burlöv 2020.
  • Vi vill skapa en stolthet och känsla av att de verkligen kan och att allt är möjligt! Vi vill också att deltagarna ska känna sig redo och stärkta att ta nästa steg i sina liv, oavsett vad det än är för just dem.

Forza of Sweden har under flera år drivit kurser för ungdomar med mål att öka deras entreprenöriella tankesätt och stärka deras självledarskap. Under sommaren 2020 erbjuds ungdomar i åldrarna 15-19 år bosatta i Burlövs kommun att vara en del av Forza Summer istället för de traditionella kommunala sommarjobben.

  • Genom att låta ett antal ungdomar från Burlövs kommun testa på att driva sina egna projekt som sommarjobb kommer de få lära sig att se möjligheter, vara kreativa, våga testa nya saker och lära sig samarbeta, tillägger Hanna.
  • De får stöttning av erfarna coacher hela sommaren och en startvecka där de lär sig allt från att sätta mål, marknadsföra sig, sälja och att ta hjälp av sitt nätverk. De rustas för att kunna stå på sina egna ben och våga prova, påpekar hon också.

Varvar med utmaningar

  • Genom att varva inspiration och kunskap med utmaningar där ungdomarna får testa att göra så stärks deras mod, självförtroende och vilja vilket är avgörande för att kunna ta sig till sina drömmar.
  • Genom att de får testa driva sina egna projekt under en sommar kommer de få en förståelse att de kan, och att deras drömmar är möjliga. De kommer bli stärkta i sin tro på sig själva och få nya vänner på vägen.
  • Ytterligare ett mål är att alla projekt ska gynna Burlövs invånare och skapa värde för hela kommunen, påpekar Hanna.

Nio olika grupper

Ungdomarna har själva valt sina satsningar och vem de vill samarbeta med, vilket har utmynnat i nio olika grupper med en eller flera deltagare.

Nio grupper eller rättare nio olika sommarföretag med olika verksamheter och inriktningar. En grupp ska genomföra sommartävlingar för barn.

  • Och ge barnen en chans som vi aldrig fick, säger de tre unga företagarna Embla Berg, Ali Rezai och Elham Hyder.

En annat företag är Lovely strawberry som ska sälja jordgubbar. Ytterligare ett företag ska arrangera en festival med bland annat mångkamp och försäkrar att en del av pengarna de tjänar ska gå till välgörenhet.

Tre stycken konstnärligt begåvande ska sälja handmålade t-shirts och en annan grupp är inriktade på att sälja tygpåsar och fika.

Inspirerade av de våldsamma händelserna i USA arrangerar en grupp en fotbollsturnering under rubriken ”Fotboll mot rasism” på Åkarps IP.

  • Rasism är något som alltid kommer att finnas, men det är viktigt att försöka motarbeta den, påpekar Shian Zheng Tran och Jones Elgkoul.

Alla företagen beräknas vara igång om ett par veckor med avslut i slutet av juli månad.

Tommy Paremo

Och så de nio olika grupperna/företagen.

Föregående artikel:
Nästa artikel:

Comments are closed.