Viktigt med ärlighet gentemot kunderna

Publicerat: 31 mars, 2017

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 505

Burlövs kommun har utlyst en omröstning om Årets företagaren. Omröstningen sker på kommunens hemsida. Här är en liten presentation av det första av de tre företagen.

- Jag känner glädje i de kunder som återkommer, har verkligt förtroende för oss och litar på oss. För oss är det viktigt med ärlighet gentemot kunderna och att ha en hög kunskapsnivå så att de kan få den service de förväntar sig, säger Pierre Neubauer, som tillsammans med Olof Grönkvist, äger och driver Åkarps Bilmek.

Företagen både har och har inte anor sedan slutet av 1940-talet när Olof Grönkvist far, Sture, drev en bilverkstad på annan plats i Åkarp.
– Jag tog över en den men sedan satsade jag 1987 på en mack tillsammans med Pierre, som så småningom blev den bilverkstad vi har idag på Tegelvägen.
– Och i juni månad firar vi 30-årsjubileum som den enda bilverkstaden i Åkarp, tillägger Pierre.
Han påpekar också att det inte är många bilverkstäder som håller ut så länge.
– Men så har vi också en trogen kundkrets som återkommer i generationer. Vi har faktiskt som kunder en släkt där nu den fjärde generationen är våra kunder. Så det gäller att bygga förtroende i generationer, säger Olof.

En allbilsverkstad
Åkarps bilmek är en allbilsverkstad där de är specialiserade på husbilar, exklusive bodelen, hjulinställningar, däcl, lätta lastbilar, hyrbil/lånebilar, AC-ackreditering, felsökning i dieselmotorer och elektronik.
– Däcken är ett komplement där vi arbetar både med förvaring och däckbyte, säger Pierre.
Bilverkstaden återfinns på Tegelvägen där de har kunder runt om sig.
– Större delen av kundkretsen finns i Åkarp, men sedan vi flyttade hit där vi nu är har vi också fått många kunder från Lomma, men vi har också kunder som kommer från Malmö, påpekar Olof.
– Vi är också mycket seriösa när det gäller miljö och återvinning. Eftersom vi är anslutna till Meca så har vi deras system och det gäller att hänga med eftersom kraven ökar efter hand.
Kraven ökar även på alla fordonstekniker, som numera bilmekaniker kallas. Därför satsar Åkarps Bilmek ganska mycket pengar på att ständigt fortbilda personalen och att köpa in sig på datasystem för alla bilmärken.

Tommy Paremo

Comments are closed.