Vi kan bli fler med stöd från kommunen!

Publicerat: 22 september, 2015

Publicerat i: Redaktionellt

Visningar: 1080

I augusti 2012 startade fotbollsklubben FC Burlöv sin verksamhet, bland annat med hjälp av nuvarande italienproffset Pontus Jansson, född i Arlöv. Idag har föreningen en, efter förhållandena, livaktig fotbollsverksamhet för barnen, men tränaren Conny Håkansson känner att det kunde varit så mycket mer.

Pontus ville göra något annorlunda för killarna och det lyckades han väl också med. Det har gått så bra att några av våra ungdomar har blivit uppmärksammade av lag i Danmark och England. Men eftersom kommunen vägrar att hjälpa oss med lokaler måste vi begränsa verksamheten.

Man kan ana en viss bitterhet från Conny över kommunens hittills negativa attityd gentemot deras klubb.

Deras argument är hela tiden att vi är för små, men på det här sättet får vi ingen chans att växa. Det en ena är en bod någonstans på Kronetorpsvallen där killarna kan träffas före träning och matcher och efter träning och matcher.

När klubben startade var det en avknoppning från Arlövs BI och det fanns viss dålig stämning klubbarna mellan, men Conny försäkrar att det är helt borta nu.

Vi har bra kontakt numera.

Kommunen släpper inte in oss

Arlövs Bi har bra och stora lokaler på Kronetorpsvallen.

Men det är kommunen som äger dem och inte vill släppa in oss någonstans. Och även om det finns utrymme vill de inte tillåta att vi får ställa en bod någonstans. Jag har fixat en barack, men vi behöver tillstånd att ställa den någonstans. Argumenten från kommunen är, förutom att vi är en för liten klubb, att det skulle kosta att dra el till boden, men det har jag kontakt med en elfirma som gärna vi dra elen för oss som sponsring.

För oss hade baracken blivit som något av en fritidsgård med samlingar både före och efter träningar och matcher. Burlöv är ju ekonomiskt en stark kommun och alla andra klubbar och föreningar i kommunen får ju en lokal, så varför inte vi?

Det har förekommit inbjudan från Arlövs BI att gå upp i deras verksamhet.

Men jag har pratat med både barnen och föräldrarna och de vill att vi ska fortsätta med vår egen klubb, så det gör vi naturligtvis.

Stark klubbkänsla

Klubbkänslan är stor hos alla, trots problemen, och Conny vill bland annat se till att alla spelarna får en egen klubbtröja.

FC Burlöv engagerar idag 29 ungdomar i åldrarna 12-14 år.

Vi är väldigt aktiva och har stora visioner att vi ska kunna umgås både barn och föräldrar. Grunden är fotboll, men vi ägnar oss även åt annat för att sysselsätta barnen. Vi har nu varit igång i flera år och tycker det är konstigt att kommunen inte satsar mer på idrott för unga. Vi tycker att alla som vill ska få lov att tillhöra en förening, men som det är nu kan vi inte ta in fler.

Säger Conny Håkansson som, tillsammans med sin fru, är engagerade i FC Burlöv minst 80 timmar i veckan och hoppas på bättre gensvar från Burlövs kommun.

Tommy Paremo

Föregående artikel:
Nästa artikel:

Comments are closed.