Vet vad kvalitet och pålitlighet är

Publicerat: 1 april, 2017

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 499

Här är en liten presentation av det andra av de tre företagen som är nominerade till Åters Företag i Burlövs kommun. Kom ihåg att rösta på kommunens hemsida.
 
- Vi vet hur viktigt det är att leverera med kvalitet, samtidigt som vi är pålitliga hantverkare och partner, säger Magnus Hallberg, ägare av Malmö Byggnadsplåtslageri AB, tillsammans med Mats Olsson och Björn Frank.
- Vi menar också att det är orsaken till att vi funnits med så länge och idag har en orderbok som redan är fulltecknad året ut.
Det var Magnus pappa Bo Hallberg som startade företaget 1977 i Malmö, därav namnet. Men redan två år senare flyttade han företaget till Sege By i Burlövs kommun där det fanns kvar till 2013.
- Vi behövde nya lokaler och det fick vi här i Stora Bernstorp, berättar Magnus som tog över företaget 2004.
Ganska snart blev Mats Olsson delägare på lika villkor.
Att ha företaget där de nu är lokaliserade ser Magnus som en stor fördel.
- Vi har ju nära till allt i en superbra kommun. Rent logistiskt är det en bra placering, men tanke på kommunikationer till alla de projekt vi arbetar med hos bygg- och fastighetsbolag i både Malmö och Lund.
Han betonar också att byggnadsplåtslageri är en bra bransch att jobba i.
- Det är ett kreativt arbete och vi har aldrig behövt säga upp någon på grund av arbetsbrist. Det är också ett ganska fritt arbete under eget ansvar. Den som får ett uppdrag få själv åka ut till platsen, se hur plåtarbetet ska utföras så att det blir tätt och ser estetiskt bra ut. Tar själv måtten och åker tillbaka hit, tar fram material och bearbetar och åker därefter tillbaka ut och monterar.
Magnus påpekar också att det som arbetar i företaget har friskvårdsbidrag för att hålla sig i gång.
- Vi har heller inga arbetsskador noterade genom åren, bland annat eftersom vi är noga med säkerheten.
Malmö Byggnadsplåtslageri arbetar huvudsakligen i samarbete med större bygg- och fastighetsföretag.
 
Tommy Paremo

Comments are closed.