Vårkonst i Kronetorps mölla

Publicerat: 18 april, 2019

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 538

– Det kommer att finnas konst från både utbildade konstnärer och självutbildade och det blir någonting för alla att titta på, försäkrar Lone Bach-Borius, ordförande i kulturföreningen Medvind som under påskhelgen arrangerar en konstutställning inne i Kronetorps mölla.
– Det är den andra konstutställningen någonsin i möllan, men den första någonsin under påskhelgen, tillägger Peter Lundgren, aktiv i Burlövs mölleförening.
Det är 16 konstnärer och designers, från ungdom till äldre, som ställer ut 28 verk på första våningen i själva Kronetorps mölla, för övrigt Skånes största holländaremölla.
– Alla som ställer ut, både yrkesverksamma, professionella och självlärda, bor i Burlövs kommun eller har en stark anknytning till kommunen, påpekar Lone vidare.
– Utställningen innehåller ett brett och spännande utbud av uttryck som måleri, skulptur, fotografi och tittskåpsinstallationer. Dessutom kommer trubaduren Stephan Linde och underhåller på söndag.
– Det har varit viktigt för oss att ställa ut konst från personer i alla åldrar, berättar Lone vidare, samtidigt som hon framhåller att folk från Mölleföreningen också hjälpt till att bygga upp utställningen.
Hon framhåller samtidigt att själva rummet inne i Möllan är en spännande installation i sig som framhåller de utställda konstföremålen.
Deltagande utställare är: Kerstin Wiberg (Tittskåpsinstallationer), Sara Thysell (Måleri. Akryl på duk), Hussein El Alawi (Fotografi på canvas), Durkhanai Stanezai (Miniatyrmåleri), Esa och Lisa Tanttu (Screentryck. Naturfärgad pappersfläta), AnnMarie Iorizzo (Installation med fåglar), Lennart Heskebeck (Keramik), Andres Heskebeck (Smide), Adrienn Görgenyi (Textilkonst. eco-broidery), Ing-Britt Melin (Måleri. Akryl på duk), Jan Marius Kiösterud (Skulptur av keramik och metall), Gitte Eidslott (Måleri. Akryl på duk), Kiana Heidari (Skulptur i keramik), Katarina Svensson (Pappersskulptur), Liga Lagzdina (Installation, papperskulptur) och Lone Bach Borius (Installation med porslinsfigurer. Collage).
 

Tommy Paremo

Det här är ett av Ingbritt Melins målningar med akryl på duk. berättar Lone.
Sara Thysell är utbildad serietecknare och hennes tavlor är inspirerade från serier och dockor.

Sara Thysell är utbildad serietecknare och hennes tavlor är inspirerade från serier och dockor.

Detta är en installation av Liga Lagzdina som monterat en fågel och på lettiska, som är hennes modersmål, skrivit en sång till fågeln.

Durkhanai Stanezai kom till Sverige 2015 och har en magisterexamen i konsthistoria. Hon målar gärna afghanska miniatyrmålningar.

Föregående artikel:
Nästa artikel:

Comments are closed.