Väljarna förtjänar besked om SD, Mats Lithner.

Publicerat: 3 september, 2018

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Insändare

Visningar: 1746

INSÄNDARE

I dagarna skickade Liberalerna i Burlöv ut sin tidning BurlövsLiberalen #2 till väljarna i Burlövs kommun. Det är i grunden positivt och något som vi socialdemokrater välkomnar. I en demokrati är det hälsosamt att olika idéer kommer fram och vi har alla våra olika förslag om hur vi vill göra Burlöv till en bättre kommun för våra invånare. Vi socialdemokrater har dock en fråga till Liberalerna i Burlöv.

I tidningen presenterar ni en lista med era lokala vallöften. Ett av dessa löften reagerar vi dock lite extra på. Nämligen ”sätt socialdemokraterna i opposition”. Detta är mycket intressant, då ni inte ger något som helst besked om vilka partier ni kan tänka er att samarbeta med för att uppnå detta. I tidningen ger ni även en rejäl känga till Vänsterpartiet, vilket står er helt fritt att göra. Ni skriver dock inte en rad om elefanten i rummet, Sverigedemokraterna, ett parti som er egen partiledare menar fortfarande innehåller nazistiska inslag (Expressen 2018-08-31). Partiets ordförande här i Burlöv har dessutom i dagarna fått lämna sina uppdrag som en följd av sina hatiska uttalanden.

Kommer Liberalerna i Burlöv att samarbeta med, eller göra sig beroende av Sverigedemokraterna efter valet? Hur går det i så fall ihop med er påstått liberala ideologi att samarbeta med ett parti som gång på gång visar en högst tvivelaktig inställning till såväl demokratin som dess grundidé om alla människors lika värde?

Väljarna förtjänar att få besked.

Socialdemokraterna i Burlöv

Comments are closed.