Två konserter på Vårbogården

Publicerat: 11 oktober, 2018

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 542

Konceptet är enkelt – en gitarr, en röst och en samling nutida svenska popklassiker. Med det konceptet blir det på tisdag, den 16 oktober klockan 18, konsert på Vårbogården I Arlöv med Kristian Anttila.

Anttila är knappt hemkommen efter en turné där han åkte runt i orter i norra Sverige. Nu packar han igen sin akustiska gitarr och ger sig ut på en ny turné. Denna gången i Skåne.

Han är troligen den svenska popartist som spelar mest flitigt utanför de svenska städerna och det gör han eftersom han har en stark vilja att komma nära sin publik.

Men han kommer inte ensam. Med sig till Vårbogården har han sina vänner i tvåpersonsrockbandet Syndromet, Lisa och Mattias, som inleder kvällens konsert.

De är erfarna musiker med mängder av band och spelningar runt om i Europa och USA bakom sig och nu samlar sina krafter i Syndromet.

 

Dags igen den 23 oktober

En vecka senare, tisdagen den 23 oktober klockan 18, spelar och sjunger David Rovics och Kristian ”von” Svensson på Vårbogården.

Det är 100 år sedan det demokratiska genombrottet i Sverige. I toner och ord berättas om den långa, folkliga kamp som gav allmän och lika rösträtt.

Den amerikanske singersongwritern David Rovics sjunger om världen i slutet av 1910-talet, medan historiken och trubaduren Kristian ”von” Svensson utgår från dåtiden i sina sånger och knyter an till nutida utmaningar.

Båda konserterna är gratis att lyssna på.

Arrangörer är ABF.

Comments are closed.