Tunga lastbilar terroriserar boende

Publicerat: 7 april, 2016

Publicerat i: Arlöv, Okategoriserade, Redaktionellt

Visningar: 1218

Sedan flera veckor har boende på Vintergatan och Fiskaregatan i Arlöv varit kraftigt störda av tunga lastbilar som dels kör på Vintergatan,kvällar och helger, dels står parkerade utanför Företagshuset Hämplingen, delvis på tomgång eftersom chaufförerna sover i bilarna och behöver värmen.
– Det började med att mindre antal, men har varit uppe i ett 20-tal fordon med olika landsbeteckningar, säger en av grannarna, som vill vara anonym, till Burlövs Nyheter.
– Chaufförerna med passagerare har använt intilliggande buskage som, toaletter och slängt skräp överallt i området.
– Vi är intill utmattning trötta och ledsna över problemen som aldrig tar slut. Vi vädjar till kommunledningen och ansvariga för miljö- och hälsa, trafikmiljö, gator och vägar och säkerhetsansvarig att skyndsamt vidta åtgärder för att stoppa detta innan vi har hela Vintergatan fylld med dragbilar som väntar på körningar, skriver boende längs gatorna i ett brev till kommunen.
Det är inte det första brevet de skrivit till Burlövs kommun om problemet med dragbilar.
– Det är det andra brevet plus att flera av oss har ringt utan att kunna för någon som helst reaktion, säger den anonyme grannen.
nu har de dessutom parkerat en minbuss på området så att fler kan övernatta där. Kommunen kunde åtminstone ställa ut toaletter små att vi slipper alla avföring i buskagen.

Trubbiga verktyg
Gatuchefen Ingmar Tykesson har precis börjat titta på problemet när Burlövs Nyheter ringer upp.
– Ja, vi har precis börjat titta på vilka möjligheter vi har att vidta åtgärder och sanningen är att våra verktyg är ganska så trubbiga. De som upplever en sådan störning finner den mer störande än vad lagstiftarna tänkt sig.
– När det gäller parkering gäller en 24-timmarsregel plus att det är tillåtet att parkera en hel helg. Vi har heller inget förbud mot tomgångskörning i Burlövs kommun.
– En sak vi kan göra är att kontakta fastighetsägaren och få honom att ändra attityd, men det löser å andra sidan inte grundproblemet. Gör han det så har vi bara flyttat problemet.
Lars Stern på miljö- och hälsokyddskontoret har heller i lösning eftersom också de nyligen underrättats om problemen.

Comments are closed.