Tung förlust för ABI

Publicerat: 21 oktober, 2018

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt, Sport

Visningar: 715

Det blev tyvärr förlust för ABI i returmötet på Broby IP. Segersiffrorna skrevs till 5-1 för Broby och blev totalt 5-2 över två matcher. Vi lyssnar till Arlövstränaren Stavros Mpatsiaris om vad han har att säga om matchen.

– Vi kommer tyvärr inte upp i nivå som vid första matchen. Vi mötte ett Broby som var mer taggat i presspelet redan från start. De får också ett tidigt mål. Sedan är det ställningskrig fram till vår kvittering i minut 44.
– I 2:a halvlek så har vi en skaplig kontroll på matchen och resultatet med bortamål fram till min 58. Då får vi vår mittback utvisad (målchansutvisning). På den frisparken gör dessutom Broby 2-1 vilket var väldig olyckligt för vår del. Innan vi kommer tillrätta med en man mindre på plan så gör Broby även 3-1 kort därefter.
– Då ändras förutsättningarna för oss de sista 30 min. Vi försökte flytta upp positionerna och lyfta in bollar i straffområdet mot ett lågt försvarande Broby utan större resultat. 4-1 och 5-1 målet är omställningar och resultatet av att vi var tvungna att chansa så de målen speglar inte matchen direkt.

Hur ser du på säsongen som helhet?
– Efter en knackig start med 3 poäng efter de 4 första omgångarna samt en vårsäsong likt en berg- och dalbana poängmässigt, så avslutar vi med en fenomenal höst.
– Vi hämtade upp mer än 10 poäng på sommarens serieledare under hösten och hade det i egna händer i sista omgången. Där förlorade vi tyvärr bortamatchen mot Oxie och hamnade i kval.
– Men missen att ta oss upp i 5:an beror tyvärr på en dåligt genomförd vårsäsong med onödiga poängtapp.
– Men trots missat avancemang så är jag oerhört stolt över grabbarna. Det är ett superhärligt gäng.

Fortsätter du i Arlöv 2019?
– Ja, det utgår jag från. Jag och min assisterande tränare ska träffa styrelsen i dagarna och diskutera säsongen 2019. Vi har en bra trupp med många unga spelare som ska få chansen att mogna tillsammans med våra äldre spelare nästa säsong.
– Förhoppningsvis så har vi tagit lärdom av vad en knackig vårsäsong innebär och kommer ånga på redan från omgång 1.

Herrar Kval Division 5, Broby IP 20/10
Broby IF – Arlövs BI  –  5-1

Jojje

Comments are closed.