Tryggheten i Burlöv

Publicerat: 26 september, 2017

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 633

Småbråk, inbrott, snatterier, knivskärningar, skjutningar mord och hot. Det är bara några av de rubriker som kan vara en beskrivning av tillståndet i flera svenska kommuner, också när det gäller Burlövs kommun.

Vi är i full gång med arbetet för att skapa en tryggare kommun, säger kommunalrådet Katja Larsson (s) och hänvisar till kommunens samhällsbyggnadsförvaltning som arbetar fram olika typer av åtgärder för ett tryggare samhälle för medborgarna att vistas i.

Det finns ingen politisk oenighet om att otryggheten är ett faktum i Burlövs kommun, liksom att det är politikerna som måste förändra delar av kommunen för att ge medborgarna känslan av att leva i ett tryggt samhälle där de kan röra sig fritt utan att känna hot och otrygghet för sig själv och sina närmaste.

Burlövs Nyheter ska i en serie artiklar under hösten granska hur det är ställt med otryggheten/tryggheten i Burlövs kommun och hur politiker, olika myndigheter och medborgare vill ha samhället och vilka åtgärder som måste vidtas för att det ska bli så.

Skicka gärna insändare om din syn på otryggheten/tryggheten och vad som bör göras och av vem. Maila till redaktionen@burlovsnyheter.se.

Tommy Paremo

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Comments are closed.