Tre duktiga stipendiater

Publicerat: 18 april, 2016

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 925

Guldsöndagen, den 8 maj klockan 13-16, får tre stipendiater, boende i Burlövs kommun sina priser. Det är kultur- och fritidsutskottet som beslutat tilldela fotbollspelaren Ida Lyberg, scoutledaren Patrik Mårtensson och musikern Marcos Cerutti var sitt stipendium.

Idrottsutövarstipendiet på 5 000 kronor tilldelas Ida Lyberg, FC Rosengård, med följande motivering:
”Ida Lyberg, är fotbollspelaren som fostrades i Åkarps IF och nu spelar för allsvenska FC Rosengård i deras U-19 lag endast 16 år gammal. Ida är också uttagen till Svenska Flicklandslaget och har spelat landskamper. Ida kommer till hösten börja studera på Malmö Idrottsgymnasium.”

Föreningsledarstipendiet på 5 000 kronor tilldelas Patrik Mårtensson, Burlövs Scoutkår med följande motivering:
”Patrik är en underbar ledare som har många järn i elden samtidigt. En idéspruta som inte bara kläcker många idéer utan även är med och ser till att de blir genomförda på bästa möjliga sätt. Råkar man få några problem på vägen så ordnas detta också till, oftast med Patrik som bollplank eller av honom själv. Patrik har själv varit ledare på alla nivåer och är inte rädd att hoppa in om det skulle behövas hjälp någon gång. Trots lång erfarenhet kommer han till sommaren genomgå scouternas högsta utbildning, Treklöver Gilwell.”

Kulturstipendiet på 10 000 kronor tilldeas Marcos Cerutti med följande motivering:
”Marcos studerar sista året på gymnasial spetsutbildning i musik, främst elgitarr men också piano. Marcus kommer att söka till jazzlinjer efter gymnasiet. Marcos har spelat i många ensembler från hårdrockslåtar till jazz i både stora och mindre band. Marcos gillar utmaningar och har deltagit i nationella tävlingar och Sweden Youth Jazz F.”

Comments are closed.