Tre Åkarpsinbrott inom loppet av tre dagar

Publicerat: 21 april, 2015

Publicerat i: Åkarp

Visningar: 1895

Först på Lervägen, sedan på Resedavägen och därefter Oxievägen. Åkarp har varit ovanligt inbrottsdrabbat de senaste dagarna.

– Man har plockat av listerna och lyft av altandörren. När väktarna kom till plasten var tjuvarna redan borta, säger Linda Pleym som är informatör på Malmöpolisen.

Hon talar om inbrottet på Lervägen som skedde någon gång runt den 16 april. Trots att villan hade larm hann inbrottstjuvarna ta sig både in och ut innan väktarna hann fram.

– Det tar oftast bara några sekunder. Mitt bästa tips är att inte låta värdefulla och lättsålda saker som mobiler och datorer ligga framme. Tjuvarna ser det genom fönstret och sedan är de inne i huset på ett ögonblick och försvinner lika snabbt, säger Linda Pleym.

Även när det gäller Resedavägen tog sig tjuvarna in genom en altandörr på baksidan av huset någon gång under fredagsförmiddagen. Denna gång bröt de upp dörren och krossade även en ruta. Stöldgodset blev diverse värdesaker.

– Det är samma sak på Oxievägen. Man har tagit klockor, ringar och annat som har legat framme. Gör det svårt för tjuvarna och stoppa ner värdesakerna i lådor. Det är också väldigt bra att engagera sig i grannskapet. Grannsamverkan är det bästa vapnet mot inbrottstjuvar. Gå fram och fråga vad den okända bilen gör på gatan. Ta registreringsnummer! säger Linda Pleym.

Comments are closed.