Tolvtonsopera och kupletter med Rickard Söderberg

Publicerat: 24 september, 2016

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 840

Inför en fullsatt sal på Arlövs bibliotek underhöll och informerade operasångaren Rickard Söderberg under en timme på fredagskvällen.
Det var en timme fylld av musik där Söderberg sjöng stycken ur bland annat Rymdeposet Aniara, ur operan Figaros bröllop, en kuplett av Ernst Rolf. Allt musik som ingår i olika uppsättningar på Malmö Opera under den kommande hösten, vintern och våren.
Det var en timme fylld av musik, skratt och applåder. Rikard Söderberg bjöd på sig själv med mycket humor och självironi, samtidigt som han visade många prov på sin fantastiska förmåga som operasångare.
Publiken i den fullsatta salen var med på noterna och visade entusiastiskt sin uppskattning av Söderberg framträdande som är en del av Malmöoperans presentation av de kommande säsongen för att locka ännu flera till Malmös nu anrika opera, tidigare Malmö stadsteater. Biblioteket i Arlöv var en av de platser där han informerade, denna gången i regi av Kultur i Burlöv och ABF Burlöv.

Teaterförening
På plats var också två representanter för Riksteaterns regionorganisation för att informera teaterintresserade om Riksteaterns verksamhet och möjligheten av att bilda en teaterförening i Burlövs kommun.
Intresset verkade finns och de som är intresserade kan kontakta Kultur i Burlöv för ett möjligt möte senare under hösten och ett formellt bildande av en förening under våren för ännu flera teateruppsättningar i Burlöv.

Tommy Paremo

Comments are closed.