Tolv testades för MFF-akademin

Publicerat: 3 mars, 2017

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt, Sport

Visningar: 530

- Det är fler sökande än förra året och fyra av dem är tjejer, vilket vi tycker är bra. Vi vill gärna ha med ännu fler tjejer framöver, säger Jan-Ove Kindvall, en av ledarna för MFF-akademin i Burlövs kommun, som på fredag testade fotbollskunskaperna och förmåga hos tolv förhoppningsfulla ungdomar på Åkarps idrottsplats.
Totalt hade akademin sex ledare som studerade ungdomarna när de värmde upp och därefter spelade match i två gånger 15 minuter i två lag.
- De som blir uttagna får träna fotboll tre dagar per vecka, berättar Jan-Olov Kindvall, samtidigt som han betonar att fotbollen egentligen inte är huvudmålet med akademin.
- Naturligtvis ska de få träning så att de förhoppningsvis blir bättre fotbollspelare, men målet är att det ska klara betygen i skolan och komma in på gymnasiet. Därför vill vi att fler ska få chansen att spela.
MFF-akademin finns på två skolor i Malmö och på åtta grundskolor i andra skånska kommun.
- Vi tror på den här profilen som hjälper barnen till bra resultat i skolan. Vi vet att 95 till 100 procent av elever på akademin får tillräckliga betyg för att komma in på sitt val på gymnasiet.
 
Inget krav på medlemskap
Det finns inte heller något krav på medlemskap i MFF för ungdomarna.
- I stort alla är redan medlem av en klubb på sin hemort och det vill vi de ska fortsätta med. Det är ju inte säkert att fotbollsintressent är lika stort när de kommer upp i övre tonåren och då ska de inte heller känna kravet på sig, tillägger Kindvall, samtidigt som han är väl medveten om att få spela i MFF är en dröm för många skånska killar, och troligtvis FC Rosengård för tjejerna.
´MFF-akademin startade 2011 och hittills har cirka 700 ungdomar gått igenom utbildningen och träningen.
- Av dem har ett 60-tal varit och är medlemmar i MFF, tillägger Kindvall.
Målet för närvarande i Burlövs kommun är att få ihop en grupp på tolv till 15 ungdomar i den lokala akademin.

Comments are closed.