Tillsammans för Burlöv startar Tillsammanscafé

Publicerat: 27 januari, 2017

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 370

Det saknades något. Något som kan motverka störningar även här i Burlövs kommun, säger Jeanette Karmestam, kontaktperson för nätverket Tillsammans för Burlöv som hon är medlem i sedan ungefär ett år.
- Jag var med manifestationen efter brandattentatet mot flyktingboendet hösten 2015 och tyckte jag hittade något riktigt att engagera mig i.
- Jag följde dem först ett tag på Facebook, men efter ett tag så kände jag att jag måste engagera mig. Jag kände att jag behövde en nystart.
Det engagemanget har utvecklats så pass att de mest engagerade den 5 februari startar ett Tillsammanscafé på Vårbogården i Arlöv kl 15-17.
- Alla är välkomna dit, barn som vuxna. Förhoppningen är att locka fler vuxna så att vi kan hjälpas åt att, till exempel baka till caféet, men även delta i ett göra det till en mötesplats för både nya och gamla burlövsbor.
 
Obundna
Jeanette är noga med att påpeka att Tillsammans för Burlöv är en helt organisations som är helt partipolitiskt och religiöst obunden.
- Men vi är inte helt opolitiska utan vill verka för en förändring och en förbättring av samhället. Vi vill få veta vad folk tycker och vill veta vad vi kan göra av det.
- Verksamheten är helt ideell och lokalen får vi låna och fikat står vi själva för. Vi tänkte ha caféet i första hand varannan söndag under våren, men förhoppningen att det ska utvecklas under tiden.
Under tiden följer de vad som händer och när något händer som de tycker kräver uppmärksamhet vill de skapa uppmärksamhet genom manifestationer.

Comments are closed.