Svartmögel i nya Burlövshallen

Publicerat: 29 oktober, 2016

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 1444

Någon gång under sommaren började golvet i nybyggda och nyligen invigda Burlövshallen, intill nya Svenshögskolan, så sakta resa sig. När man för några veckor bröt upp golvet visade det sig att vatten hade läckt ur rören under sommaren och sedan stått stilla där, vilket orsakat att svartmögel växt fram.
– Det var den rörfirma som hade haft dåliga kopplingar vilket gjorde att vattnet droppade ut och eftersom det inte kunde komma någonstans har det stått stilla mellan mattan och betonggolvet under, berättar projektledaren Maria Hofvander.
– Det i sin tur ledde efterhand till att svartmögel bildades, som dock är lätt att få bort, och att golvet reste sig när det blev fuktigt. Det var på så sätt vi upptäckte problemet.
– Skadan kostar inte kommunen några pengar att reparera, utan det hela är en garantifråga som hanteras av entreprenörföretagen.
– Det vi gjort nu är att bryta upp halva golvet och göra klart under så tar vi andra halvan om några veckor.

Mycket missnöjd
En som är mycket missnöjd med kommunens agerande är Mikael Lindblom, ordförande i innebandyklubben Burlövs Hogs, som stoppade all träning med barnen för tio veckor sedan.
– Vi gör ingen skillnad på mögel och mögel och stoppade tidigt all träning i hallen eftersom vi inte kan riskera att våra unga medlemmar ska drabbas och få problem av möglet under golvet, säger han med eftertryck.
– Kommunen tog dit ”experter” tidigt som sade att det inte var några problem alls att träna i hallen, men en av våra medlemmar i herrlaget som inte behövt ta någon medicin under flera år fick börja igen med sin astmamedicin efter ha tränat i hallen, vilket visar att det visst är problem.
Mikael berättar också att han jagade information länge från bland annat fritidschefen.
– Och först efter att jag näst intill hotat fick jag någorlunda information. Det som gäller nu för vår del är att vi ska kunna återuppta träning i hallen igen om tre veckor.

Comments are closed.