Superhelg på Möllegården kultur

Publicerat: 1 oktober, 2015

Publicerat i: Redaktionellt

Visningar: 888

Superhelgen börjar den 3 oktober med familjelördag med magi. Det blir en massa kul aktiviteter på Möllegården kultur i Åkarp mellan klockan 13 och 16. Klockan 14 blir det familjeföreställning med trollkonstnären Malin Nilsson. Separata biljetter till föreställningen säljes på Möllegården kultur och på Arlövs bibliotek – 40 kronor för vuxna medan barn och ungdomar går gratis in.

Malin är en av landets mest anlitade artister och har specialiserat sig på vuxenunderhållning. Hon är känd för sin varietébetonade stil och sitt coola sätt att framföra klassiska trick. Med imponerande fingerfärdighet och snabb replikföring har Malin turnerat över hela Europa. Bland annat har hon stått på den världsberömda kabaréscenen Chat Noir i Oslo, varit på turné i Portugal, gästat Dramaten i Stockholm och gett över 50 shower på The Magic Castle i Hollywood.

Hon är svensk och Nordisk Mästare i magi (som första kvinna någonsin), 3:a i VM i streetmagic, kritikerrosade shower på The Magic Castle i Hollywood, erhållit Sandrew Stiftelsens Kulturstipendium, TRUXA priset och Region Skånes Kulturstipendium.

Repslagare och robotar!

söndagen den 4 oktober är det öppet hus på Möllegården kultur. Klockan 12 invigs utställningen ”Repslagare och robotar – ett arbetsliv i förändring”. Repslagare, betplockerska, roddarmadam och stumfilmspianist. Långa rader av yrkestitlar har försvunnit under det senaste seklet.

Dagens arbetsliv förändras i hög fart tack vare den nya teknologin och många gamla yrken existerar inte längre. Enligt Stiftelsen för strategisk forskning kommer vartannat svenskt jobb att automatiseras under de närmaste 20 åren. Vem vinner och vem förlorar på en sådan utveckling – och hur ser framtidens arbetsliv ut? Kommer robotarna att ta över och var ligger din arbetsplats i morgon?

Även dörren till vinden står öppen och Max Pahmp spelar.

Fri entré hela dagen!

Comments are closed.