Startade företag i stället för sommarjobb

Publicerat: 29 juni, 2018

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 989

Självförsvarskurser, fotbollscup, barnpassning, städning cykelreparationer och mycket mer. Så ser utbudet ut bland de 13 företag som ungdomarna, i åldrarna 15-17 år, nyligen startat som sommarprojekt i Burlövs kommun.
– Vi inledde med intervjuer av ungdomarna i mars månad, hade en genomgång med dem i maj och körde igång hela projektet, som heter Forza Summer, i måndags, berättar Hanna Svensson, projektledare från företaget Forza of Sweden, som ska hjälpa och stödja ungdomarna hela vägen till avslutningen och avvecklingen av företagen den 3 augusti.
– De har självs valt att starta och driva ett företag under sommaren i stället för att ta ett traditionellt sommarjobb.
– Några hoppas kunna tjäna kanske 10.000 kronor under sommaren, medan pengar inte alls är viktiga för andra. Däremot är alla lite nervösa och mycket nyfikna på det de har kört igång och vill driva.
– Det är ju så mycket som ingår i att driva ett företag. det är inte bara själva jobbet, utan också bland annat som lokaler, utrustning, marknadsföring och kundvård.
– De har alla hittat idéer. Nu ska de våga ut och sälja den och göra reklam för den. Vi har möte med varje företag en gång i veckan för att kolla hur det går.
– De har som sagt olika mål, men det gemensamma är att de så här långt har fantastiskt roligt, tillägger Hanna.
Det handlar om totalt 22 ungdomar som samtidigt representerar sju olika nationaliteter.
– En häftig mix, tycker Hanna.
Föregående artikel:
Nästa artikel:

Comments are closed.