Spännande sprängfylld kulturhöst i Burlöv

Publicerat: 31 augusti, 2015

Publicerat i: Okategoriserade

Visningar: 1322

Vi har hela 80 programpunkter under hösten, förutom sagostunderna för barnen, berättar Katarina Tollbäck Ericson, bibliotekschef Biblioteken i Burlöv.

– Vi har bland annat en helt ny serie där olika forskare från Lunds Universitet berättar från sina specialområden och det inleder vi redan den 8 september med Cecilia Andréll, forskare inom anestesiologi och intensivvård, som ger bakgrunden till hur hjärtat fungerar, vad som kan leda till hjärtstopp, hur man påverkas av det och vad vi alla kan göra för att hjälpa någon med hjärtstopp.

En annan sådan punkt är när barnläkaren Lars H Gustafsson den 5 oktober under rubriken ”Dö – måste vi det?”. Vad döden egentligen är. Om man kan förbereda sig och mycket annat.

Ett helt annat ämne är ”Islams historia – en kunskapsresa från medeltid till nutid” där Leif Stenberg, föreståndare för Centrum för Mellanösternstudier vid Lunds Universitet, gör historiska nerslag.

Vi har ett väldigt brett utbud av föreläsningar, teater, filmer, musik och annat under hösten på biblioteken och Möllegården Kultur. Dels för att nå dem som redan känner till oss, men dessutom arbetar vi hela tiden på att nå nya grupper av boende inom kommunen, säger Katarina Tollbäck Ericson.

Men vi har också många besökare från andra håll, en del riktigt långa vägar som kommer i bussar, berättar Harald Winter, enhetschef Kultur i Burlöv.

Tanken är att vi ska nå ut i alla åldersgrupper och inte minst språkligt. Vi har 40 procent med invandrarbakgrund i kommunen. Utbudet innebär också mer eller mindre aktivt deltagande i vad som sker.

Nytt för i höst är att vi från den 1 september säljer biljetter till evenemangen på båda biblioteken och att vi inlett ett samarbete med ”Musik i Syd” med konserter vi kallar för ”Korv och jazz”. Det innebär att det ingår en korv i biljettpriset.

Den 9 september öppnar ”Nördcafeét” i ett samarbete med Calssic Mc Moped Club. Det evenemanget är helt inriktat på fordon på två hjul.

Harald Winter framhåller också en kommande utställning om ett arbetsliv i förändring som heter ”Repslagare och robotar”.

Det blir en återblick på yrket som försvunnit, men också på sådant som kommer och funderingar på vad som kan bli framtidens yrken. En jättespännande utställning i Glashallen Möllegården Kultur från den 4 oktober 2015 till 27 mars 2016.

Höstens kulturprogram har tryckts upp i ett häften som bland annat finns på biblioteken, men evenemangen kommer efterhand att också läsa på Burlövs Nyheter under rubriken ”På gång”.

Föregående artikel:
Nästa artikel:

Comments are closed.