Spännande och aktiv kulturvår i Burlövs kommun

Publicerat: 18 januari, 2016

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 1164

– Höstens nördcaféer blev mycket lyckade så dom återkommer vi med liksom vår familjekonsertserie ”korv och jazz”, berättar Harald Winter, enhetschef kultur i Burlöv, när han presenterar vårens kulturprogram på biblioteken och Möllegården kultur.

Han pekar gärna på programpunkten ”Nördkafé – Superhjältar” den 12 mars.

Nej, man blir aldrig för gammal för serier och superhjältar. Vi har därför bjudit in författaren och journalisten Fredrik Strömberg som ska prata om vårt behov av hjältar med övernaturliga krafter i serier och på film.

Han framhåller också utställningen ”Fult – en utställning om tycke och smak” i Glashallen på Möllegården kultur. De öppnar den 8 maj och pågår till den 25 september.

Redan på tisdag den 26 januari kommer Ewa-Gun Westford, kommunikationsansvarig inom Skånepolisen till Åkarps bibliotek och berättar om arbetet som kvinna i en manspräglad värld. Mycket humor och allvar med plats för många skratt.

Biblioteken i Arlöv och Åkarps fortsätter under våren med sina populära Lördag på biblioteket-arrangemang.

Dessutom icke att förglömma förintelsens minnesdag, onsdagen den 27 januari, som uppmärksammas på Arlövs bibliotek kl 17.30 då tenoren och samhällsdebattören Richard Söderberg ska prata om mångfald och tolerans.

Det blir spännande programpunkter varje vecka fram till och med den 31 maj. Notera att även programpunkter i ABFs lokaler finns med i kommunens häfte. Häftet finns att få på biblioteken, i Medborgarhuset och på Möllegården kultur i Åkarp.

Det går också att följa programpunkterna på webbtidningen Burlövs Nyheter under På Gång.

Comments are closed.