Snabbt beslut om ny busshållplats

Publicerat: 19 juni, 2019

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 480

– Det är knappt man tror det. 28 dagar från inlämnat för slag till beslut om genomförande, sade Rolf Hagmann (SD) efter beslutet i kommunfullmäktige att kommunen ska anlägga en tillgänglighetsanpasad busshållplats och ett övergångsställe med belysning på Lundavägen alldeles intill Lidl.
I utredningen om busshållplats och övergångsställe konstaterar man att området kring Kronetorps gård fortsätter att byggas ut. Att två kvarter redan är klara och boende flyttat in och att det tredje kvarteret snart också är klart.
– Samtidigt saknas ett säkert sätt för de boende att på ett säkert sätt att, till fots eller på cykel, passera Lundvägen i höjd med dagligvarubutiken på andra sidan, skriver man vidare.
Man konstaterar också att den närmaste busshållplatsen ligger vid Burlövs Center respektive Mossvägen, vilket är 15 minuters promenad från bostäderna.
– Det är därför nödvändigt att anlägga ett övergångsställe och en busshållplats för att trygga trafiksäkerheten och tillgängligheten i området, fortsätter utredaren.
Kommunen har anslagit 1,5 miljoner kronor för att anlägga både, men behöver kanske bara betala hälften. det finns en möjlighet till medfinansiering från Skånetrafiken med 50 procent, men det är inte klart än, så än så länge utgår Burlövs kommun från att man få betala det hela.
När byggandet på Lundavägen ska starta och när det ska vara klart är inte angivet än.
Föregående artikel:
Nästa artikel:

Comments are closed.