Skapa en vision för framtidens Arlöv

Publicerat: 14 mars, 2018

Publicerat i: Insändare, Redaktionellt

Visningar: 390

Insändare
 
Arlöv har under den senaste tiden drabbats av två oroande nyheter.
Dels kommer Nordic Sugar att lägga ner Sockerbruket i Arlöv. Dels väljer Coop Forum att lämna Burlövs Centrum.
Lägg därtill otryggheten i kommunen p.g.a. skjutningar, rån och öppen droghandel.
På sikt hotas Burlövs självständighet som kommun om inget görs.  
Nu behövs en nystart och en ny och aktiv politisk ledning som vågar ta tag i problemen.
Kortsiktigt vill vi minska otryggheten genom att ha ordningsvakter på utsatta platser under kvällar och helger. Dessutom ställer vi krav på att det skall finnas polis på plats dygnet runt i Burlöv.  
För att lösa den långsiktiga problemen vill vi att kommunen omedelbart tar fram en strategi och vision för Sockerbruksområdet. Skapa en dialog med nuvarande ägare kring hur man gemensamt kan omvandla området till nya attraktiva bostäder och lokaler för framtidens industri och handel.
Det faktum att Sockerbolaget idag har tillgång till ett industrispår med anslutning till stambanan borde attrahera företag med önskan om miljövänliga transporter. Området längre ifrån järnvägsspåren skulle lämpa sig väl för nya bostäder.
Sockerbolagsområdet skulle kunna bli en modell för ekologisk stadsbyggnad. Det skulle kunna bli en företagspark för Nordenkontor där verksamheter som vill etablera sig i Norden lätt får tillgång till två länder samt nordens största och viktigaste flygplats. Det skulle kunna bli ett område för kulturevenemang och mässor.  
En aktiv politisk ledning måste ha ständig kontakt med näringslivet och agera aktivt för att få till nya etableringar och arbetstillfällen. Detta har saknats under lång tid i vår kommun. Den som bara sitter nöjd kommer på sikt att gå under. Nedläggningar som Nordic Sugar och Coop Forum får och skall inte komma som en överraskning.
 
Mats Lithner för Liberalerna i Burlöv

Comments are closed.