Priserna stiger på hus

Publicerat: 8 november, 2019

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 223

Priserna på fritidshus stiger i en rad kommuner i Skåne län. Störst var uppgången i Hässleholm där priserna steg med 17 procent enligt Svensk Mäklarstatistik, medan det var inga noterade försäljningar i Burlövs kommun under de tre senaste månaderna.

I Skåne län som helhet går priserna på fritidshus upp med 11 procent. Även i hela Sverige ökar priserna på fritidshus. I hela riket noterades en prisuppgång på sex procent.

 

Fler bostadsrätter

Mellan augusti och oktober såldes 4 380 bostadsrätter i Skåne län. Det är fler än någon tremånadersperiod sedan 2013. De sålda bostadsrätterna i Skåne län hade ett genomsnittligt pris på 1,9 miljoner kronor. I fjol gjordes 3 818 affärer vid den här tiden på året.

Statistiken visar även på en prisnedgång i Skåne län. Medelpriset på försäljningarna av bostadsrätter i länet var en procent lägre än för tre månader sedan. I hela Sverige däremot ökar priserna på bostadsrätter. I hela riket noterades en prisuppgång på tre procent.

Bland kommunerna i Skåne stiger priserna på bostadsrätter i nio av 16 kommuner. Störst var ökningen i Lomma där priserna steg med 12 procent. I Kristianstad däremot sjönk priserna med tio procent. På grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för bostadsrätter i 17 av länets 33 kommuner.

I Burlövs kommun såldes 33 bostadsrätter för ett medelpris på 1,5 miljoner kronor.

 

Villapriserna upp

Villapriserna har gått upp i Skåne län. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en uppgång med två procent.

Även i hela Sverige ökar villapriserna. I hela riket noterades en prisuppgång på en procent.

Bland kommunerna i Skåne stiger priserna på villor i 19 av 32 kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var ökningen i Sjöbo där priserna steg med 19 procent. I Båstad och Skurup däremot sjönk priserna med 10 procent.

Sammanlagt såldes 2 446 villor i Skåne län mellan augusti och oktober till ett genomsnittligt pris på 3,2 miljoner kronor. I fjol gjordes 2 336 affärer vid den här tiden på året. I hela Sverige såldes 16 587 villor för i snitt 3,2 miljoner kronor.

I Burlövs såldes under de tre senaste månaderna 32 villor till ett medelpris på 3,8 miljoner.

Comments are closed.