Populärt byta växter vid möllan

Publicerat: 8 april, 2018

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 1061

Strömmen av bilar mot Kronetorps möllan i Arlöv var strid under söndagens förmiddag. Alla var intresserade av att lämna sina växter de inte behövde för att byta sig andra som såg mer spännande ut. De var den årliga bytet av sticklingar och fröer.
– Ja, jag är jättenöjd, berättade Maud Helm som tagit sig till möllan från Lund för att för andra året i rad byta till sig åtta nya växter som ersättning för de åtta hon lämnat.
– Jag fick med mig tre tomatplantor, basilika, en pionlija en frilands hibiskus och Drottning pelargoner. Jag lärde mig förra året att man måste vara tidigt på plats och lämna, då för man bli bland de första att få välja.
Efter hand som man lämnar sina växter får man biljetter och blir indelade i grupper som för välja lite senare på dagen och, även om det bjöds på fika, musik av trubaduren Stefan Linde och massor av sol, var det en lite nervös väntar bland alla deltagarna.
– Vad månne jag får med mig hem?
En som var nöjd var Birgitta Sundquist från Möllan trädgårdsförening, som i samarbete med kulturföreningen Medvind, arrangerade dagen. Hon var en av dem som såg att det fanns kaffe och tilltugg.
– Jag var med första gången första gången och det var lite fler människor då, men det är faktiskt bra med människor även den här gången. Folk verkar överlag vara nöjda och vi tycker det är jätteroligt att så många hittar hit.
Nu var det inte enbart växtbytet som lockade. Mölleföreningen hade också öppnat Kronetorps anrika mölla för besök och det utnyttjade många.
– Vi tycker det är roligt att vi kan samarbeta olika föreningar på detta här sättet, tillade Birgitta.
 
Tommy Paremo
Även om de var indelade i grupper för att trängseln inte skulle vara för stor när de skulle välja växter var intresset stort så det uppstod finns trängsel ändå.

Även om de var indelade i grupper för att trängseln inte skulle vara för stor när de skulle välja växter var intresset stort så det uppstod finns trängsel ändå.

3

Under tiden spelade och sjöng trubaduren Stefan Linde.

Under tiden spelade och sjöng trubaduren Stefan Linde.

Comments are closed.