Pirater invaderade Södervångsskolan 

Publicerat: 16 maj, 2019

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 739

Andra tisdagen i Maj firar skolor runt om i hela Sverige fritidshemmens dag med pompa och ståt. Inget fritidshem i Åkarp ville vara sämre och de valde därför att uppmärksamma dagen med ett gemensamt tema för hela skolområdet. 

– Fritidseleverna fick därför under eftermiddagen provat på att vara pirater för några timmar, berättar Josefine Schrewelius som är fritidshemsutvecklare för samtliga fritidshem i Åkarp, men hon arbetar även på Södervångskolan.

På Södervångskolan var förberedelserna inför fritidshemmets dag stora. Eleverna hade tillverkat sina egna piratmössor och hjälpt till att förbereda pynt och viktiga detaljer inför kommande piratdag.

  • Hela dagen var Södervång var fylld med både stora och små pirater och på skolgården har aktiviteterna varit många, tillägger Josefine.
  • Eleverna har bland annat fått gå på plankan i Svarta havet, suttit i fängelsehålan, där de utmanats i armbrytning och dueller. De har också hunnit med att leta skatter i skattkammarön, ätit grillad korv, kasta stövel och att kasta vattenballonger i kapten Kroks hydda.Det var en fantastisk eftermiddag, där fritidsverksamheten verkligen har fått glänsa.

– Det bästa av allt var reaktionen när eleverna hörde glassbilen rulla in på skolgården och de insåg att det skulle levereras glass till fritids. Det blev minst sagt succé, avslutar Josefine.

Piratduell.

Josefine och kollega Gordana levererar korv till fritidshemmets dag.

Till elevernas stora förvåning dyker glassbilen upp och bjuder alla på glass.

Det är dags att gå på plankan. Pirat Peter instruerar.

Föregående artikel:
Nästa artikel:

Comments are closed.