Pinsamt, Burlövs kommun!

Publicerat: 20 mars, 2016

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 959

I nummer 1 och 2 av kommunens egen tidning, Burlövstidningen, konstaterade Mats Lithner (L) två, för kommunen, pinsamma fel som han nu vill ha svar på av kommunalrådet Katja Larsson (S) i en så kallad interpellation (enkel fråga) under måndagens möte med kommunfullmäktige.
I nummer 2 redovisas på sidan 4 och på framsidan under rubriken ”Färre våldsbrott i Burlövs kommun” och man hänvisar till en rapport från SKL, Sveriges kommuner och landsting.
– Enligt artikeln finns en tydlig förbättring gällande anmälda våldsbrott i vår kommun, vilket skulle vara 37 procent färre jämfört med perioderna 2002-2004 och 2012-2014, skriver Lithner.
– Sanningen är dock att artikeln är totalt felaktig. Am man läser tabellen på SKL:s hemsidan finner man i stället att siffran 37 betyder en ökning av våldsbrotten när det gäller förändring över lång tid.
-Det framgår tydligt att Burlövs resultat är oförändrat med 2014 och har ökat med 37 procent sedan 2002-2004.

Sämst i klassen
I årets första nummer av Burlövstidningen finns på sidan 3 en artikeln om att både hemtjänsten och äldreomsorgen har väldigt nöjda vårdtagaren.
– Men det blir en annan bild om man tar del av socialstyrelsens undersökning, som ligger till grund för artikeln, skriver Lithner i sin andra interpellation som är ställd till socialnämndens ordförande Inger Borgenberg (S).
– På frågan ”Hur nöjd eller missnöjd är du sammantaget med den hemtjänst du har?” svarar man är man är mindre nöjd än föregående år. Dessutom har vi sämre resultat än vad svenska kommuner har i genomsnitt och betydligt mycket lägre resultat än t.ex Umeå som har ett antal privata hemtjänstanordnare, tillägger Mats Lithner.

Föregående artikel:
Nästa artikel:

Comments are closed.