Ovanligt och utmanande

Publicerat: 26 mars, 2020

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 410

Vi befinner oss i en ovanlig och utmanande situation eftersom Corona-/covid-19-pandemin ställer oss alla inför svåra påfrestningar, säger Anna Nilsson, näringslivsansvarig på Burlövs kommun.

Många av de åtgärder som införs för att motverka smittspridning slår hårt mot det lokala näringslivet och i förlängningen vårt välstånd och vår välfärd.

Vi vet redan att viruset och åtgärderna för att motverka den slagit mycket hårt mot turist- och besöksnäringen, men efterhand slår det mot så många andra företag, varav många permitterat anställda och dragit ner på verksamheten, som till exempel restaurangnäringen.

Hon försäkrar att även kommunen gör sitt för att försöka underlätta för kommunens företag att hålla verksamheten, och de anställda kvar och igång.

Samlat nyttiga länkar

En sådan sak är att man på Burlövs kommuns hemsida under rubriken ”Näringsliv och arbete” och vidare ”Information om corona-viruses för företagare” samlat information från de myndigheter och organisationer som erbjuder stöd och hjälp till våra svenska företag.

Där finns länkar till följande aktörer:

Almi Företagspartner

Besöksnäringen – Visita

Folkhälsomyndigheten

Regeringen

Region Skånes avdelning för regional utveckling

Svenskt Näringsliv

Tillväxtverket

verksamt.se

Företagsakuten

Anna Nilsson framhåller särskilt Företagsakuten som är Region Skånes stöd för små- och medelstora företag i kris.

Som att hur man ska praktiskt göra för att till exempel få krediter, anstånd med att betala skatt, korttidspermittering, varsel mm? Det ska vara enkelt att hitta rätt hjälp, och till företagsakuten kan du vända dig med dina frågor. Företagsakuten är kostnadsfri och allt som diskuteras är under sekretess.

Ring till Region Skånes Företagsakuten på telefonnummer: 040-675 34 80

Öppettider vardagar kl. 09.00–12.00 och 13.00–16.00

Nyhetsbrev

Vi vill gärna ge det stöd vi kan till det lokala näringslivet, tillägger Anna Nilsson.

Bland annat kan det vara att försöka förmedla information om det som händer som kan påverka näringslivet. Så den som vill kan anmäla sig till Burlövs kommuns näringslivs nyhetsbrev.

Jobbar intensivt

Hon påpekar att de på kommunen arbetar intensivt för att stödja det lokala näringslivet.

Men en del åtgärder kräver politiska beslut och flera av dem hoppas vi kommer redan den här veckan. Vi lovar att vi ska göra allt för att påverka och stötta, slutar Anna.

Tommy Paremo

Föregående artikel:
Nästa artikel:

Comments are closed.