Ovanligt lugnt i kommunen över jul

Publicerat: 29 december, 2014

Publicerat i: Åkarp, Arlöv

Visningar: 1150

Inte en enda brand och nästan ingen kriminalitet. Burlövsborna fick fira jul i lugn och ro i år.

Julegröt och juleljus, men inget slarv med den ljusa låga. När Burlövs Nyheter sammanfattar juldagarna visar det sig att räddningstjänsten inte har behövt rycka ut en enda gång till någon av bostäderna i kommunen i ljusrelaterade ärenden.

– Generellt sett är det ovanligt att vi inte har åkt på något ärende alls i en hel kommun under en så pass lång tidsperiod. Sedan är ju Burlövs kommun en av landets minsta kommuner, men ändå, säger Mats Nilsson, inre befäl på Räddningstjänsten Syd.

Oroar du dig för bränder i juletid?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Och även när det gäller inbrott har det varit lugnt i kommunen. Endast två källarförråd på Grönvägen i Arlöv har drabbats under tidsperioden 23-29 december. I Åkarp har inte ett enda inbrott rapporterats till polisen under samma tidsperiod.

Och när det gäller övriga brott var det förutom ett snatteri på Coop Forum och ett lägenhetsbråk, endast ett påkört rådjur på E6 i höjd med Kronotorp som rapporterades till polisen.

– Någon hade kört på rådjuret och kört därifrån. Det räknas som brott mot jaktlagstiftningen, säger Nils Norling som är informatör på polisen i Malmö.

Är man inblandad i en viltolycka ska detta alltid rapporteras till polisen, berättar han.

 

Comments are closed.