Ofött barn dog under magoperation

Publicerat: 17 mars, 2015

Publicerat i: Åkarp, Arlöv

Visningar: 1667

En kvinna från Burlövs kommun drabbades av tarmvred i slutet av sin graviditet. Under operationen på SUS dog hennes ofödda barn. Nu anmäler hon händelsen till Inspektionen för vård och omsorg.

”Min make och jag anser att dödsfallet inte hade inträffat om XX med tanke på omständigheterna hade förlösts i tid” Så inleder kvinnan som är bosatt i Burlövs kommun sin anmälan till Inspektionen för vård och omsorg.

Det var i slutet av december förra året som den tragiska händelsen inträffade. Kvinnan, som var i 30:e graviditetsveckan, sökte akut till kvinnokliniken på SUS i Malmö på grund av magsmärtor – men skickades först hem en gång. Senare på natten återkom hon eftersom magsmärtorna hade tilltagit och läkarna fattade beslutet att hon skulle opereras akut för tarmvred i sitt höggravida tillstånd, beskriver kvinnan i sin anmälan.

Men under operationens gång stannade det ofödda barnets hjärta och trots ett urakut kejsarsnitt gick barnets liv inte att rädda. Kvinnan ställer sig nu frågande till varför hennes barn inte förlöstes med kejsarsnitt före operationen samt varför hjärtljuden inte övervakades mer kontinuerligt. Enligt anmälan övervakades barnets hjärtljud endast under tre minuter av den sju timmar långa operationen.

Comments are closed.