Nytt bad för 222 miljoner

Publicerat: 25 oktober, 2016

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 2434

Ett nytt badhus i Burlöv om två och ett halvt till tre år. Den förhoppningen har kommunstyrelsen efter ha tagit del av ett byggföretags presentation av tre olika badhusalternativ vid det senaste mötet med kommunstyrelsen.
Det som presenterades var ett förslag med en 50-metersbassäng, med en bredd av 20 meter, till en kostnad av 222 miljoner och två förslag med 25-metersbassäng med kostnadsbilden 186 miljoner, men vad Burlövs Nyheter erfar så lutar de flesta politikerna i kommunstyrelsen mot det dyrare förslaget. En anledning kan vara att utan en 50-metersbassäng så blir det ingen mer träning för simlandslaget i Burlövs kommun.

Multibassäng
Förutom en större simbassäng, 50-meters eller 25-meters, ska badhuset också innehålla en så kallad multibassäng och en barnbassäng.
Multibassängen, på 16 gånger 12 meter, ska ha en höj- och sänkbar botten och vattentemperaturen ska kunna varieras mellan 32 och 36 grader.
Badhuset totala yta blir enligt det presenterade förslaget 6.685 kvadratmeter med en kalkylerad driftkostnad på 17 till 18 miljoner kronor per år. Inkomsterna på det nuvarande badet uppgår till fyra miljoner kronor per år.

Nära det nuvarande
Var det nya badet ska bygga är inte helt klart men troligen 200-300 meter från det nuvarande badet i riktning mot Åkarp eller Kronetorp.
Tanken är att bygget ska komma igång under hösten 2017 för att stå klart två och ett halvt till tre år senare.
Det som nu väntar är att kommunen ska ta in offerter och den processen väntas komma igång i januari eller februari.

Comments are closed.