Ny gatuchef i Burlöv

Publicerat: 18 oktober, 2016

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 1468

Lone Åkesson är ny chef för Kommunteknik i Burlöv, som är kommunens gatu- och parkavdelning. Hon har mångårig erfarenhet av samhällsbyggnadsfrågor och kommer närmast från en tjänst som planeringschef vid Kristianstads tekniska förvaltning C4 Teknik. Tidigare har hon också varit biträdande planchef vid stadsbyggnadskontoret i Malmö.
 
Vad lockade dig till Burlöv?
– Att få vara med om utbyggnaden av stambanan till fyra spår tvärs igenom kommunen var nog det som lockade mest. Det är ett gigantiskt projekt som förstås Trafikverket har ansvaret för men där kommunen har viktiga uppgifter och egna stora ombyggnader. Både Arlöv och Åkarp kommer att förändras. All fysisk förändring i en kommun skapar möjligheter till utveckling och jag ser också mycket fram emot att få vara med om att bygga Kronetorpstaden till en hållbar och attraktiv stadsdel.  
 
Vad är det första du ska ta dig för?
– Jag ska förbereda nästa möte med tekniska utskottet, och så håller vi på att ta fram en plan för hur vi kan öka trafiksäkerheten vid skolorna. Dessutom ska jag lägga tid på att lära känna alla mina medarbetare.

Comments are closed.