Ny återvinningsstation vid Netto

Publicerat: 21 oktober, 2015

Publicerat i: Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 1015

För en dryg vecka sedan ställdes en ny återvinningsstation ut på Arlövsvägen 34 vid Netto i Burlöv. Etableringen är resultatet av ett samarbete mellan Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) och kommunen. Stationen finns längst in till höger på parkeringsplatsen

– Vi är glada att få tillgång till den här platsen och jag hoppas att den nya återvinningsstationen ska underlätta för våra återvinnare i vardagen, till exempel samtidigt som man handlar mat, säger Magnus Sandström, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI).

Återvinningsstationer finns idag på tre platser i Burlöv och på FTI hoppas man att placeringen kommer bidra till förutsättningar för att insamling och återvinning av förpackningar och tidningar kan öka.

På FTI:s hemsida kan man enkelt hitta den återvinningsstation som ligger närmast från där man befinner sig. Där ser man också uppgifter om när en station töms och städas, www.ftiab.se/hitta-atervinningsstation.
– Fler och fler hittar den här funktionen på vår hemsida, berättar Magnus Sandström.

Återvinningsstationer är till för att hushåll och privatpersoner ska kunna lämna sina pappers-, plast-, metall- och glasförpackningar samt tidningar till återvinning.

Företag och andra verksamheter hittar var de gratis lämnar sina verksamhetsförpackningar på FTI:s hemsida, www.ftiab.se/mottagningspunkt.

Grovsopor lämnas till de anläggningar som kommunen hänvisar till. Liksom återvinning av förpackningar och tidningar är all återvinning en miljömässig vinst – varje gång!

FTI:s uppdrag är att samla in och se till att förpackningar och tidningar återvinns.

Föregående artikel:
Nästa artikel:

Comments are closed.