Nelly i final i P4 Nästa

Publicerat: 19 maj, 2017

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 756

Nelly Sahlin, 22 år, från Arlöv är en av fem finalister i Sveriges Radio P4s riksomfattande musiktävling, den delfinal som avgörs i radiohuset i Malmö onsdag den 24 maj med start klockan 17.00. Den som vinner där har därefter chans att bli en av åtta finalister i riksfinalen.

Nelly har hållit på med musik sedan hon var i tioårsåldern. Hennes pappa är musikproducent så musiken kom till henne på ett ganska naturligt sätt.

Den låt hon nu tävlar med heter ”Prisoner” och hon har skrivit den tillsammans med sin pappa, Jonas ”Salle” Sahlin. Den handlar om kärlek, att vara fast i något.

Den här tävlingen är inte den första för Nelly. Redan 2007 medverkade hon i Lilla Melodifestivalen och låten hon sjöng där, ”Om du var här” har idag drygt en miljon spelningar på Youtube. En låt hon själv skrivit.

Sedan 2012 har Nelly hunnit med att spela in elva singlar och hennes musik hörs idag på olika radiostationer runt om i världen.

 

Vill lyfta det lokala

P4 Nästa är Sveriges Radios riksomfattande musiktävling som vill lyfta det lokala musiklivet. Lyfta fram artister som aldrig annars hörs i radio.

Det är 25 lokala P4-kanaler som kommer att kora varsin P4 Nästa-vinnare. Vem det blir avslöjas efter varje lokal final. Men redan nu är det klart var och när de finalerna kommer att äga rum. Inför de lokala finalerna kommer tävlande bidrag att presenteras i respektive P4-kanal och under en period vara möjliga att rösta på.

Under augusti väljer en riksjury ut åtta av de 25 lokala vinnarna. De åtta slutliga finalisterna tävlar och uppträder sedan live i direktsändning i P4, och då inleds också publikröstningen inför riksfinalen.

Information om när och var riksfinalen kommer att äga rum presenteras senare i sommar.

Föregående artikel:
Nästa artikel:

Comments are closed.