Nattarbeten på flera ställen under påsken

Publicerat: 28 mars, 2018

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 620

Under påsken stängs tågtrafiken nattetid på södra stambanan för underhållsarbeten. Dessa nätter utnyttjar projektet för flera arbeten i eller nära spårområdet.

Tågtrafiken på södra stambanan är avstängd fyra nätter under påsken mellan 23.00 och 9.00 på morgonen. Det gäller natt mot långfredagen, påskafton, påskdagen och annandag påsk. Dagtid går tågen som vanligt.

Avstängda biljettautomater
Under arbetet på Burlövs station kommer biljettautomaterna att vara avstängda. Den som vill åka köper enklast biljetten med någon av Skånetrafikens appar. Den som inte kan det får ta kontakt med tågvärden på perrongen eller direkt vid ombordstigning.

Kortare plattformar på Burlövs station
Det mest omfattande arbetet under påsken sker på Burlövs station där en del av plattformarna och spåren byggs om inför det kommande arbetet med den nya stationen. En cirka 20 meter lång stålbro ska läggas in för spåren i den södra delen av stationen. Under bron byggs senare en ny tunnel för gående och cyklister. Under påskens arbete stängs en del av plattformarna av i den södra delen av stationen.

Arbete dygnet runt
Vid stationen kommer det att vara arbete i stort sett dygnet runt från skärtorsdagens kväll till och måndag, annandag påsk. Under nätterna, när tågtrafiken är avstängd arbetar man i spårområdet. Dagtid går tågtrafiken som vanligt.

Kontaktledningsarbete vid Gränsvägen
Vid Gränsvägen i Åkarp, i höjd med brobygget, kommer man att arbeta med kontaktledningarna. Arbetet genomförs preliminärt natten mellan skärtorsdag och långfredag, 29-30 mars. Arbetet bedöms inte bli störande.

Nya kontaktledningsbryggor i Arlöv
Under vintern har projektet grävt ner fundament och rest kontaktledningsstolpar på sträckan mellan Sockerbruket och Burlövs station. Under påskens tågfria nätter kommer man att montera nya kontaktledningsbryggor mellan stolparna. De ska också att flytta några teknikbyggnader i spårområdet under påskens tågfria nätter.

Det blir nya upp- och nergångar till Burlövs station.

Det blir nya upp- och nergångar till Burlövs station.

Comments are closed.