Mycket hopp kring tom butikslokal

Publicerat: 11 september, 2014

Publicerat i: Åkarp, Arlöv

Visningar: 1731

En delikatessbutik, bostäder eller en ny livsmedelsbutik med gott bröd och bullar? Butikslokalen längs Lundavägen har stått tom några månader men hoppet om en ny verksamhet lever bland Åkarpsborna.

– För Åkarpsbornas del hade det naturligtvis varit trevligt med en verksamhet som tillfredsställer deras behov, säger Ulf Lindwall som är ansvarig mäklare för försäljningen av gamla Frestaren och berättar att det inte är jättemånga som har hört av sig med intresse kring lokalen ännu, men att de som har gjort det mycket väl skulle kunna vara potentiella nya ägare.

Sett utifrån den här typen av fastighet kan Ulf Lindwall se olika tänkbara scenarion för framtiden.

– Det ingår ju ett handelstillstånd i fastigheten och med tanke på läget skulle jag mycket väl kunna tänka mig att det skulle kunna bli en outletbutik eller motorcykelaffär eller liknande där, säger han.

Men om man tittar på det ur ett infrastrukturellt perspektiv är det mest bostäder som efterfrågas på platsen där lokalen ligger, menar Ulf Lindwall. Det skulle kunna innebära att ett äldreboende, serviceboende eller en vanlig familjebostad skulle kunna vara aktuell, berättar han.

– Det ligger ju lite som en ö mitt bland övriga bostäder. Det är såklart intressant att leka med tanken på att uppvakta kommunen med en detaljplan för bostad på platsen om jag som idéknäckare tänker lite framåt.

För 15-20 år sedan fick många byar och mindre orter uppleva att de små lokala livsmedelsbutikerna försvann en efter en, berättar Ulf Lindwall. Och i takt med att Burlövs center har vuxit och spelandet har flyttat till nätet kan det vara svårt att överleva på att bara sälja mjölk, menar han.

– Jag tror att varorna behöver dra mer än läget om man ska lyckas bra med en verksamhet på den här platsen. Om jag fick gissa skulle jag inte bli ett dugg förvånad om det blev en outlet här.

När Burlövs Nyheter frågar runt bland förbipasserande märks det att många har funderat kring lokalen och hoppas på att det snart ska dyka upp något spännande där.

– Jag hoppas på någon form av delikatessbutik eller restaurang eller kanske både och, säger Marcus Holmquist som kommer gående med dottern i barnvagn.

– En livsmedelsbutik hade varit att ha här igen, säger Maj-Britt Silow som är på väg ända ut till Burlövs Center på sin permobil.

-Gott bröd är ju bra att ha tillgång till så jag ser gärna en servicebutik här igen, säger Rolf Kenneby.

  • IMG_3900
  • IMG_3901
  • IMG_3903
Föregående artikel:
Nästa artikel:

Comments are closed.