Mötesplatsen stängs och snart vissa skolor

Publicerat: 17 mars, 2020

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 323

Nu börjar coronapandemin göra sig mer påmind också i Burlövs kommun. Från i morgon, onsdagen den 18 mars, stänger Burlövs kommun delar av verksamheter för att minska smittspridning bland våra medborgare. Det gäller Mötesplatsen och dagverksamhet för personer med demens.

Mötesplatsen och dagverksamheten för personer med demens till följd av den pågående coronapandemin och på grund av de rekommendationer myndigheterna nu ger för att minska risken för smittspridning bland våra äldre medborgare liksom bland dem som redan är i riskgrupper på grund av andra skäl.

Berörda besökare kommer få information och vid behov få stöd och hjälp på annat sätt.

  • Det går i dagsläget inte att bedöma när verksamheten öppnar igen, informerar kommundirektör Lars Åke Ståhl.

Stänger undervisning

  • Från troligen i morgon ska, enligt statliga myndigheter, elever vid högskolor, universitet, komvux, gymnasier och liknande utbildningar för vuxna och halvvuxna elever stänga och undervisningen i ställer ske på distans, berättar Lars-Åke Ståhl.
  • Det formella beslutet i kommunen är inte klart, men en grupp inom utbildnings- och kulturförvaltningen förbereder just nu hur detta ska gå till.
  • Vi har ju också många som är elever i Malmö och Lund och det kommer också att gälla dem. Utbildning inom resterande delat av skolväsendet ska fortsätta tills vidare.

Avråder onödiga besök på äldreboenden

Ståhl påminner också om att Burlövs kommun följer Folkhälsomyndighetens råd och uppmanar till att avstå besök på äldreboenden och liknande verksamheter i Burlövs kommun för den som känner sig sjuk eller har förkylningssymptom.

– Vi vill minimera risken för smitta för personer som är känsliga för infektioner

Enligt Folkhälsomyndigheten inriktas nu arbetet i Sverige på att minimera riskerna för smitta av coronaviruset i samhället bland äldre och personer som är känsliga för infektioner.

Stanna hemma vid minsta symptom

Så har du minsta symptom på luftvägsinfektion, så som snuva, hosta, halsont eller feber, så stanna hemma. Du ska då inte besöka någon som bor eller vistas på ett äldreboende.

– Folkhälsomyndigheten avråder även från onödiga besök. Det skyddar även de mest sårbara, även om du inte har symptom.

Har du symptom?

Stanna hemma och kontakta 1177 per telefon om du har vistats i ett riskområde eller har varit i närheten av någon med covid-19-smitta.

Frågor

Vid allmänna frågor om coronaviruset och influensan covid-19 ska du ringa 113 13.

Det finns också bra information på webben

www.skane.se/coronaviruslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

www.folkhalsomyndigheten.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

www.1177.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Föregående artikel:
Nästa artikel:

Comments are closed.