Mötesplatsen för alla invigd

Publicerat: 8 september, 2017

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 701

Nya mötesplatsen i servicehuset på Dalbyvägen 51 är en riktigt stor lokal, 750 kvadratmeter, men den var fylld av glada människor i alla åldrar vid invigningen på torsdagens eftermiddag.
- Det här känns bra, tyckte socialchefen Lars Wästberg, som efter ett och ett halvt år av diskussioner med fastighetsägaren Burlövs Bostäder AB och förberedelser, kunde inviga en bättre och mer tillgänglig än den tidigare dagcentralen i närheten.
Det startade med att Wästberg träffade vd för Burlövs Bostäder och diskuterade möjligheten att skapa en ny mötesplats för folk i kommunen.
- Vi kom överens och tillsatte en arbetsgrupp som i sin tur inledde en medborgardialog för att få fram vad folk ville se och uppleva i en sådan lokal.
- Det vi nu öppnar till är bara en början, betonar Wästberg.
- Det finns många idéer om vad man kan göra här. Här finns nu ett eget kök med möjlighet till att fika eller äta lunch. Det med personal från kostenheten.
Verksamheten kommer tills vidare att ha öppet med personal måndag-fredag 09.00-15.30, men kunna disponeras även under andra tider.
- Men det finnas till exempel möjlighet att redan nu anordna temakvällar och liknande för människor i alla åldrar, betonar Wästberg.
På frågan från flera om att ha öppet även under helgerna svara Wästberg att det får bli en fråga framöver.
- Det vi nu har är en stor lokal med betydligt bättre tillgänglighet än den gamla dagcentralen och lättare att hitta till. Den ligger också väl till när området runt om blir bebyggt.
 
Många aktiviter
Den som besöker Mötesplatsen på Dalbyvägen 51 kan, förutom att fika eller äta lunch, även läsa böcker, sy, låna datorer (dock inga hemlån), spela spel, spela biljard, framträda på scenen plus att det finns lekmöjligheter för mindre barn.
- Vad gäller böcker så finns det bara en del. Vi ska inte konkurrera med biblioteken, påpekar Lars Wästberg.
 
Drivs av socialförvaltningen
Mötesplatsen drivs av socialförvaltningen i Burlövs kommun och verksamheten Möteplatsen, som finns tillsammans med enheten Sockertoppens dagliga verksamhet enligt LSS och anhörigstöd.
Lokalerna har renoverats och nya möbler och inredningsdetaljer är mobila för att snabbt och enkelt kunna anpassa lokalen till olika aktiviteter.
En scen ger möjlighet till musikframträdanden, teater, föresläsningar och modevisningar.
 
Besökarnas intressen i centrum
Ambitionen är att ge Mötesplatsen ett rikt innehåll och ett brett utbud.
- Mötesplatsens faktiska innehåll ska formas av besökarnas idéer och intressen. Vår gemensamma tanke och förhoppning är att kreativa möten ska kunna skapas på Mötesplatsen! tillägger Lars Wästberg.

Ungdomar från Kulturskolan spelade vid invigningen.

Ungdomar från Kulturskolan spelade vid invigningen.

När väl invigning och tal var avslutade blev det kö till maten.

När väl invigning och tal var avslutade blev det kö till maten.

Det bjöds på mycken och mycket god mat vid invigningen.

Det bjöds på mycken och mycket god mat vid invigningen.

Damerna vid fikabordet trivdes uppenbarligen

Damerna vid fikabordet trivdes uppenbarligen

Många nyfikna kom till invigningen av de fräscha lokalerna i Mötesplatsen  

Många nyfikna kom till invigningen av de fräscha lokalerna i Mötesplatsen

Comments are closed.