Mats Jönsson tar över efter Anders Öhlin

Publicerat: 13 december, 2017

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 1078

Anders Öhlin, chef för utbildnings- och kulturförvaltningen i Burlöv går i pension nästa år. I måndags utsåg kommunstyrelsen Mats Jönsson, chef för barn- och skolförvaltningen i Lund att bli hans efterträdare.

– Den utveckling som sker i Burlövs kommun är inspirerande. Jag ser fram emot att få arbeta i en kommun som växer snabbt, säger Mats Jönsson i ett pressmeddelande.
– Tillväxten i Burlöv kommer att leda till att det byggs fler förskolor och skolor, fortsatta satsningar på utbildning, kultur och fritid. Bra kost och lokaler är frågor som tillsammans med gott pedagogiskt arbete skapar framgång.
– Som förvaltningschef får jag vara med och påverka framtiden inom flera områden, tillägger han.
– Vi är mycket glada att Mats Jönsson har valt Burlöv som sin nya arbetsgivare, påpekar kommundirektör Lars-Åke Ståhl.
– Vi ser fram emot att Mats och alla kollegor i förvaltningen ska fortsatt bidra med engagemang och kompetens för att driva framtidsfrågorna i Burlöv.
När Mats Jönsson ska tillträda sin nya tjänst nästa år är ännu inte klart.

Flera viktiga områden
Utbildnings- och kulturförvaltningen omfattar flera mycket viktiga verksamhetsområden i Burlövs kommun. Det gäller barnomsorgen, förskola, grundskola, fritidshem, viss gymnasie- och vuxenutbildning.
Kultur- och fritidsfrågorna är centrala för kommunen där byggandet av ett nytt badhus är nästa riktigt stora investering.
Inom kost- och städ satsas nu mycket på bra mat för unga och övriga medborgare. Bland annat genom byggandet av ett nytt centralkök vid Dalslundskolan.

Comments are closed.