Män lånar mer och större

Publicerat: 10 juli, 2019

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 408

Män i Skåne tar 31,64 fler lån än kvinnor och lånar dessutom större summor. Den genomsnittliga lånesumman för män är 187.955,53 kronor men motsvarande summa för kvinnor är 160.986,87 kronor.
Det konstaterar finansföretaget Zmarta Group som genomfört en undersökning om män och kvinnors lånevanor i Sverige ända ner på länsnivå.
– Och vi har upptäckt intressanta skillnader. En förvånande skillnad är att män lånat hela 60 procent mer än kvinnor de senaste två åren, åtta miljarder jämfört med fem miljarder, berättar Pontus Sandberg, kommunikatör på Zmarta Group.
– Och just i Skåne är skillnaden mellan män och kvinnor 16,75 procent.
När de jämförde Skåne med övriga län i Sverige var skillnaden cirka en procent och detsamma gällde för kvinnor.
– Andra intressanta upptäckter var att kvinnor tar nästan dubbelt så många lån till sjukvård och operationer än män, medan männen å sin sida tar dubbelt så många lån till bil, båt och mc och de lånar även hela 2,4 gånger så ofta till investering i det egna företaget.
När det gäller bröllop så lånades det totalt 131,1 miljoner kronor för detta varav hela 96,3 miljoner, det vill säga 73 procent, lånades av män.
Statistiken som undersökningen baseras på är lån som förmedlats genom Zmarta Group under perioden 2017-2018 och rapporten belyser inte bostadslån eller sms-lån, utan är fokuserad på enbart konsumentkrediter utbetalda från etablerade långivare efter genomförd kreditprövning.
Föregående artikel:
Nästa artikel:

Comments are closed.