Lördag på biblioteket

Publicerat: 25 oktober, 2017

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 4340

På lördag, den 28 oktober, är det dags ännu en Lördag på biblioteket, det vill biblioteket i Arlöv där det kryper och krälar, och djuren ser plus en vernissage av B Arts utställning Burlövs Skattkammare.
Det hela inleds klockan 12.30 då biologen Nellie Linander ska berätta för barnen och hur djur ser. Om ögon och deras ägare.
Till exempel: Varför stannar inte hundar vid rött ljus? Och har musslor ögon? Och hur ser egentligen en fluga?
Nellie ska berätta om alla unika varianter som ger djuren totalt olika syn på världen.
En timme senare, klockan 13.30, ska Frank Madsen från Malmö Reptilcenter visa upp sina ”rälia” djur. Ett program med titeln ”Det kryper och krälar”.
Ungefär samtidigt, klockan 13.00 till 15.00, öppnar B Art sin vernissage sin utställning i konsthallen Burlövs Skattkammare, ett kulturarv i ungt och konstnärligt perspektiv.
Det hela har sin grund i att Burlövs kommun äger en stor samling av dräkter, vävnader, tusentals dockor i folkdräkter m.m. Utmaningen blev att göra det folkliga uttrycket intressant och relevant även i dagens samhälle.
Dockorna fotograferades och photoshoppades in i olika miljöer, de textila mönstren trycktes upp i ny form på t-shirts, memes skrevs till gamla bilder med människor i folkdräkt med mycket mera.
En utställning som sedan pågår framtill den 20 november under bibliotekets öppettider.
Och glöm inte att det är fri entré till allt detta och det bjuds på förfriskningar! Och allt på Arlövs bibliotek.

Och Frank Madsen ska visa räliga djur

Och Frank Madsen ska visa räliga djur

Comments are closed.