Lokala företag ska utbilda Burlövsungdomar

Publicerat: 27 februari, 2015

Publicerat i: Åkarp, Arlöv

Visningar: 1343

Vilka yrken och arbetsuppgifter förekommer på två av Burlövs stora företag? Under två sommarveckor ska tio ungdomar från kommunen få gå en specialutbildning direkt på plats på Hilti och AkzoNobel.

Fler unga Burlövsbor i sysselsättning är målet för sommaren och nu får kommunen draghjälp av två av Burlövs storföretag. Under två intensiva sommarveckor ska tio ungdomar få chansen att förbättra sina färdigheter när det gäller allt från CV-skrivning och intervjuträning till skyldigheter och rättigheter på en arbetsplats – och detta direkt på plats på Hilti och AkzoNobel.

– Vi vill bättra på ungas förutsättningar genom att bidra med de kunskaper och kompetenser som vi har, säger Ulf Kvarnbro, utbildningsansvarig på Hilti i ett pressmeddelande.

Borde fler lokala företag engagera sig i Burlövs ungdomar?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

– Det är så klart också väldigt roligt att så tidigt få möta och ge inspel till potentiella medarbetare. Dessutom bidrar utbildningen till en stolthet hos våra anställda som höjer den goda kulturen vi vill ha på våra respektive arbetsplatser, säger Mikael J:son Lindhe, informationschef på AkzoNobel i Malmö.

– Det vore kul om vi blev en stor grupp med privata företag som tar ansvar för morgondagens arbetskraft och ser värdet av att få dela med sig.

Det var under förra året som de båda företagens lokala engagemang startade med initiativet till ungdomshuset Pangeja i Burlöv.

Fram till den 18 mars går det att söka de tio platserna till sommarutbildningen genom att skicka in en ansökan till kommunen. Efter avslutad utbildning kommer deltagarna att få möjlighet att testa sina nyförvärvade kunskaper praktiskt – bland annat genom förbättringsarbete på kommunens fastigheter.

 

Comments are closed.