Kvalklara

Publicerat: 4 oktober, 2016

Publicerat i: Åkarp, Redaktionellt, Sport

Visningar: 873

BJÄRREDS IF-ÅKARP IF 1-3 (1-1). Målskyttar: Emil Cederwald Särlöv 3 (Christian Ronnelin, Markus Silfverberg Folkesson, Eremal Zejnullahu) Kvalklara efter seger mot serievinnande Bjärreds IF med 3-1
Laget i söndags: Simon Forsen- Sebastian Olsson (34,80), Pontus Wiklund, Mattias Folkesson, Rasmus Svensson- Emil Cederwald, Marcus Folkesson, Robin Svensson (69), Eremal Zejnullahu(80)- David Åstrand, Kevin Hörqvist.
Avb: Christian Ronnelin (34), Mattias Gullin (69), Roy Nickling, Jesper Myndel, Tim Rosell.

 
– Äntligen skulle serien avgöras efter veckor av spekulerande om olika möjligheter för att ta oss till kval! Kanske var det just därför 1:a halvlek såg ut som den gjorde, säger tränaren Uffe Jansson.
– Vi var nog tagna av stundens allvar och det gjorde att vi glömde vad vi hade pratat om före matchen. Vår annars stabila organisation över hela banan svajade och vi jobbade 1 och 1 istället för tillsammans.
1-0 till Bjärred kom i 12:e min och det var precis den starten vi inte ville ha! Bjärred kontrollerar första 30 min och vi känns inte då som ett kvallag. Sista 15min av halvleken lyfter vi oss, blir aggressivare och mer beslutsamma. Emme har en bra chans, frispelad av Åstrand, men avslutet går utanför. 1-1 kommer i 43:e min då Chris får fram bollen till Emil som sätter kvitteringen i bortre. 
– Vi får ett drömläge redan efter 3min av 2:a halvlek, då Kevin går omkull inne i straffområdet. Tyvärr gör Bjärreds målvakt en fin räddning på Robins straff, så 1-1 står sig.  
– Jag tror det var väldigt viktigt att vi fick ett ledningsmål snabbt efter straffmissen. I 52:a min spelar Mackan fram Emil som säkert avslutar och ledning 1-2 är ett faktum. Här har vi en fin period där vi spelar med mycket energi och får utdelning på det igen då Emme klackar fram bollen till Emil som sätter 1-3 i 60:e min och Emils 3:e mål för dagen! Sista 30min finns det lägen åt båda håll. Jag tycker vi har fler klara chanser, Bjärred har en stor möjlighet till reducering men nicken från nära håll räddar Simon.
Matchen slutar med seger med 1-3 och nu fick laget ett par minuters väntan innan de fick bekräftat att de var klara för kval och det stora jublet bröt ut med segersång ute på planen!
– Härligt att se killarnas glädje, själv kände jag, just då, mest en stor lättnad att vi faktiskt fixat denna kvalplatsen! tillägger Uffe.
– Jag tycker vi förtjänar kvalplatsen. Vi har gjort en sanslös upphämtning efter vår inledning med 6 poäng på de inledande 7 omgångarna. Vi har på de sista 15 omgångarna: 11 vinster, 3 oavgjorda och endast 1 förlust och nu har vi allt att vinna i detta kvalet!
– Vi njuter av framgången fram till tisdagens träning, sen gäller det att förbereda oss på 3 tuffa matcher. Allt för att kunna göra allt för att ta oss till division 3!!
GRATTIS GRABBAR, detta var ni värda!!!! utbrister en lycklig Uffe Jansson.

Comments are closed.