Konsten har två sidor

Publicerat: 10 juli, 2017

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 813

– Vi gör hela tiden avtryck i naturen på ett mindre positivt sett. Så det jag gör är relaterat till vårt dåliga samvete när det gäller miljöfrågor, säger konstnären Birgitta Godlund som just ställer ut sin konst på Arlövs bibliotek. En utställning hon arbetat med i två år.
Birgitta Godlund arbetar gärna med mångtydighet i sin konst, det vill säga hennes konstverk går att vända på för att visa två sidor av samma sak.
– Utgångspunkten för mitt bildarbete sedan ett tiotal år är tillbaka till naturen och mina egna existensiella behov av meningsbärande sammanhang och tillhörighet till jorden, våra rötter och allt växande.
– Jag vill också leda betraktaren in i ett reflekterande förhållningssätt. Därför bygger jag gärna mångdimensionella installationer av mina målningar och kontrasterar dem med okonventionella och estetiskt orimliga föremål, berättar hon.
– Mina installationer och objekt kan upplevas som helt absurda, men jag tror att det i vår komplexa värld är viktigt att skapa berättelser som vi kan engagera oss i.
– Min inställning till kommunikation och samtal stärktes under min tid i Afrika. Genom olika konstprojekt i ursprungliga landsbygdsmiljöer fick jag nya insikter i arketyper, symboler, visioner, drömma. Jag lärde känna konst som var integrerad med livet – och med döden.
– Nu ser jag det som att mitt uppdrag är att i bilder försöka återge den här samhörighetskänslan. Mitt mål är att leverera ett personligt budskap om vår sköra Jord, tillägger Birgitta.
Utställningen heter Gröna berättelser: Reflektioner om vår miljö.DSC_1117DSC_1118DSC_1119
Utställningen hänger kvar till den 26 augusti.
Föregående artikel:
Nästa artikel:

Comments are closed.