Klass 5A läste mest under sommaren

Publicerat: 26 september, 2017

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 842

Det blev klass 5A på Humlemadskolan i Arlöv som vann lästävlingen Sommarboken.
– Detta är verkligen en klass som läser då de även vann priset förrförra året, säger Karin-Karuchka Kristiansen, Barn- & ungdomsbibliotekarie på biblioteket i Arlöv.
– Det är alltså den klass som läst mest i Arlöv under sitt sommarlov. Vi tycker att det är en viktigt och positiv sak att lyfta fram i kommunen.
Priset blev ett överraskningstårtkalas som gick av stapeln den 25 september. Det var Karin-Karuchka Kristiansen och Humlemadskolans skolbibliotekarie Jenny Byström som överraskade en lycklig klass med prinsesstårta, saft och ballonger.
Bakgrunden är att varje sommar anordnar biblioteken i Burlöv lästävlingen Sommarboken. Det innebär att alla barn i kommunen kan komma och lämna in ett Sommarbokenhäfte på biblioteket, efter att de läst fem böcker. Då får de en bok i present av biblioteket och även chansen att vinna andra fina priser.
Utöver detta så räknar även bibliotekarierna ut vilken klass som läst flest böcker på sommarlovet tillsammans. I år var alltså denna klass 5A från Humlemadskolan.

Två fint dekorerade prinsesstårtor gick åt.

Två fint dekorerade prinsesstårtor gick åt.

Och det smaskades i hela skolsalen.

Och det smaskades i hela skolsalen.

Föregående artikel:
Nästa artikel:

Comments are closed.