Ken Ring föreläser om omdiskuterad bok i Arlöv

Publicerat: 27 januari, 2015

Publicerat i: Åkarp, Arlöv

Visningar: 997

I boken ”Livet” berättar han ocensurerat om hur han har misshandlat, hotat och betett sig omoraliskt. I februari föreläser Ken Ring för ungdomar i Arlöv om sin omdiskuterade bok.

I svt:s debatt och på kultursidorna i svenska dagstidningar har boken debatterats flitigt. Är den våldsförhärligande? Framstår Ken Ring som empatilös när han berättar om hur han misshandlar en kille nästan till döds för att denne sagt sig vara förälskad i hans syster?

Men Ungdomsgruppen i Burlöv tyckte att ett besök av den kände rapparen i kommunen kändes spännande.

– Han är en väldigt intressant och populär person som har mycket att berätta om den resa han har gjort i livet, säger Malik Sisaya, enhetschef för ungdomsgruppen. Det här är en del i vår ungdomssatsning och jag ser det som en bra grej att Ken Ring har skrivit den här boken.

Totalt kommer 250 gratis biljetter att släppas till ungdomsföreläsningen i Lillevångshallen i Arlöv och under måndagen fanns endast ett 50-tal biljetter kvar meddelade Ungdomsgruppen på sin Facebooksida. Någon vecka efter föreläsningen, som riktar sig till barn och ungdomar i kommunen från årskurs 6 och uppåt, planerar Ungdomsgruppen att arrangera en diskussionsgrupp, berättar Malik Sisaya.

– Det är för att inte våldet och kriminaliteten ska glorifieras, säger han. Vissa kanske tar det fel men majoriteten gör det inte.

Comments are closed.