Kan ungdomskonst förändra världen?

Publicerat: 16 april, 2018

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 327

I morgon, tisdagen den  17 april 2018  kl. 9.30 – 16.00 bjuder ungdomskonstprojektet B Art på ett seminarium på Stapelbäddsgatan 3 i Malmö om ungdomars konst och metoder att jobba med den.

Liga Lagzdina och Lone Bach Borius, B Arts projektledare, berättar då om sina erfarenheter med B Art. Under seminariet är det boksläpp för B Art – Ungdomars konst en metodbok.

Liga och Lone berättar om alla konstnärssamarbeten och om sin egen öppna verksamhet. Om betydelsen av att utveckla kreativitetet och konstnärliga processer.

 

Ungdomar

det blir spännande samtal med ungdomar som medverkar under seminariet och berättar om sina erfarenheter. Ungdomarna kommer avslöja en vandringsutställning med utvalda delar av alla konstverk som skapats under tre år.

 

Saadia Hussain

Saadia har sin bas i Stockholm men jobbar både nationellt och internationellt. Hon drivs av en stark tro på att alla människor behöver konstupplevelser i sin vardag, att konsten är allas rättighet och att kreativitet inte får bli en klassfråga.

Saadia intresserar sig särskilt för att barn och ungas röster synliggörs och använder konsten som form och plattform for att diskutera och ge plats för ungas berättelser och uttryck som speglar deras liv, samtid och framtid.

 

Ett samarbete

Konstprojektet B Art är ett samarbete mellan kulturföreningen MedVind och ABF Malmö som finansieras av Arvsfonden och stöds av Burlöv Kommun. Verksamhetens grundsten är ungdomars samarbeten med professionella konstnärer, designers och konsthantverkare.

Fyra samarbeten om året resulterar i två större utställningar där ungas konst visas upp på samma premisser som vuxnas. B Art har även öppen verksamhet i ateljén vid Kronetorps mölla

Comments are closed.